10/11/13

ΕΡΤ στη βία της εξουσίας

Μία βουλευτής των ΑΝΕΛ και μία εργαζόμενη στα κάγκελα της ΕΡΤ. Μια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προπηλακισμένη κι όλοι εμείς αύριο ίσως προφυλακισμένοι. Καλά πάμε. Πού πάμε δεν ξέρουμε. Ή δε θέλουμε να ξέρουμε; Μπερδεύτηκα. Μήπως όλη η Ελλάδα στα κάγκελα;

ΝΔ ή Δημοκρατία; Αυτή κατάσταση δεν είναι ούτε νέα ούτε δημοκρατία. ΔΤ ή Δημόσια Τηλεόραση; Η Δημοκρατική Τηλεόραση έκλεισε.

Είχαμε δημόσια ραδιοτηλεόραση ειδικά τους τελευταίους 5 μήνες, τώρα θα έχουμε πάλι κυβερνητική ραδιοτηλεόραση, μάλιστα όχι κομματική, αλλά δικομματική, ούτε καν διακομματική. Από μία ρεπόρτερ ξέφυγε σε ραδιόφωνο της Αθήνας λεκτικό λάθος που όμως έδειξε στην απόλυτα σωστή κατάσταση. Γνωστοποιούσε τον ισχυρισμό ότι η παρέμβαση – εισβολή στην ΕΡΤ ήταν πραξικοπηματική. Αυτό ήθελε να πει και είπε «πραξικομματική». Είχε απόλυτο δίκιο. Από κυβερνητική ανακοίνωση μάθαμε ότι για την έφοδο ήταν ενήμερος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Μόνοι τους ξεκουκουλώνουν την αντιδημοκρατική διακυβέρνηση που ασκούν αβΕΡΤα κουβΕΡΤα

Γιατί δεν στέλνουν και στις διαπραγματεύσεις με τους τροϊκανούς τα ΜΑΤ;

-Ο Σαμαράς δε μιλάει πολύ στη Βουλή. Τι συμπεραίνεις;
-Δεν έχει fre2go.

Ας βλέπουμε όμως τη θετική πλευρά της ζωής: δεν έχω ρεύμα, αλλά έχω σπίτι. Αύριο δε θα έχω ούτε σπίτι, θα έχω όμως δωρεάν wifi. Ρεμπέτικο εποχής: Αντώνης να τους φάει / με τσάμπα wifi.

Ο Τόμσεν διέταξε τον Σαμαρά και τους υπουργούς του να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι δε θα πάρουν νέα μέτρα. Και τι τον νοιάζει τον Τόμσεν; Αφού τα μέτρα θα παρθούν ούτως ή άλλως. Μπορεί εμάς να μας αρέσει να μας κοροϊδεύουν. Αφού ως πολίτες τα δεχόμαστε όλα χρειαζόμαστε κι ένα άλλοθι, όπως ότι θα βγούμε από την κρίση το 2014, ότι δεν είναι νέα μέτρα και τέτοια.

-Κύριε Καραβίτη, πού θα βρει ο άνεργος χρήματα να πληρώσει τον φόρο για το σπίτι του;
-Να δανειστεί από ένα συγγενή ή φίλο του που έχει χρήματα. Ο νόμος μας άλλωστε είναι δίκαιος ακριβώς επειδή προσβλέπει να πάρει μόνο από αυτούς που έχουν χρήμα.

Δεν θα φορολογηθούν τα κάλαντα είπε ο Στουρνάρας, εκτός αν το πλεόνασμα αποδειχθεί μη θετικό.

Νέος κανόνας εξόδου από την κρίση: Προσλήψεις μέσω Α-ΤΣέΠ. Μόνο αν τα τσεπώνει αυτός που σε προσλαμβάνει.

-Δύσκολο το νέο μνημόνιο;
-Παλουκάκι.

Μια μουσική ανάσα τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: