25/10/13

Αποκλειστικό υπουργείο το Οικονομικών

Μπήκαμε σ’ έναν εγκέφαλο του υπουργείου Οικονομικών και διαβάζουμε σκέψεις: 

  1. Η 28η Οκτωβρίου πέφτει Δευτέρα. Το μεροκάματο όλων των εργαζομένων χάνεται εξαιτίας της αργίας και θα κρατηθεί από το μισθό τους. Έχουμε τριήμερο, αλλά κανείς δεν το αξιοποιεί πια, άρα το κράτος χάνει ΦΠΑ από την έξτρα κατανάλωση που χάνεται. Χαράτσι 5 € το κεφάλι.
  2. Δεν αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης; Θα βάλουμε τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης το κλιματιστικό. Το τζάκι ήταν πάντα. Αν δούμε ότι υπάρχουν πονηροί που ζεσταίνονται με τοστιέρες θα θέσουμε ως τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης και τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Τα υψηλά έσοδα δεν είναι τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης γιατί έχουν και οι πλούσιοι τα βάσανά τους. Ένας αρρωσταίνει, άλλος πεθαίνει, άλλον τον απατά η γυναίκα του…. Τι να πουν κι αυτοί!...
  3. Καλώς εχόντων των τραυμάτων το 2014 θα έχουμε μηδενική ύφεση. Και μηδενική ανάπτυξη βέβαια, αλλά λέμε πρώτα το ευχάριστο.
  4. Τα οριζόντια μέτρα είναι για τους ξαπλωμένους και τους νεκρούς, τους οριζοντιωμένους. Τα κάθετα μέτρα δεν είναι ακριβής έκφραση. Εμείς θα πάρουμε κατακόρυφα μέτρα για όσους θέλουν να πεθαίνουν όρθιοι. Ετοιμάζουμε και ημίμετρα για όσους θέλουν να ζουν γονατιστοί. Το εισιτήριο 25 € για εισαγωγή σε νοσοκομείο δεν είναι οριζόντιο μέτρο, γιατί ξαπλωτός δε θα μπαίνει κανείς σε νοσοκομείο. Ούτε φυσικά σκυφτός για να γλυτώσει το εισιτήριο. Εξάλλου είναι εισιτήριο εισαγωγής. Για το κύριο θέμα και τον επίλογο τα λέμε μετά. Εν κατακλείδι θα έλεγα ότι έρχονται κι άλλα , όχι νέα, ούτε παλιά. Έρχονται κι άλλα τελευταία μέτρα.
  5. Σημαντική απαλλαγή: Δεν φορολογείται το σπίτι του σκύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: