4/10/13

Μαυρο-περηφάνια

Η Ουρανία, όχι αυτή της φωτογραφίας, του κυρ-Γιώργη και του Λούνα-Παρκ, μιλάμε για την άλλη του κυρ-Μπράβου και του Ούνα-Αρκ, η οποία αισθάνεται περήφανη για τον πατέρα της. Γιατί όμως αισθάνεται περήφανη;

Επειδή ο πατέρας της έδινε εντολές να σκοτώνουν ανθρώπους; Ή επειδή προστάτευαν νυχτερινά μαγαζιά; Ή μήπως επειδή ο Μιχαλολιάκος είναι αρχηγός συμμορίας που παίρνει μίζες από Πακιστανούς μικροπωλητές για να τους προστατεύει και να τους προμηθεύει με πραμάτεια; Απορούμε για ποιο λόγο ίσως αισθάνεται περήφανος γι’ αυτήν ο Μιχαλολιάκος. Σ' εμάς θυμίζει την Ουράνια, την τηλεόραση της Χούντας.

Για ποιον αισθάνεται περήφανη όμως. Για κάποιον που τα είχε όλα στα χέρια του και τα έχασε όλα; Η επιτυχία και η εξυπνάδα δεν μετριούνται με το πόσα κερδίζεις, αλλά για πόσο διάστημα τα κρατάς και πώς τα χάνεις. Ο Μιχαλολιάκος καβάλησε το καλάμι και τα έχασε όλα. Δεν έπεσε θύμα λάθους κάποιου κατώτερου, ούτε καν δικού του λάθους. Δεν έχασε τον έλεγχο της οργάνωσής του, αντιθέτως μέχρι και μετά τη δολοφονία Φύσσα ήταν για όλα ενήμερος. Έδινε ηλίθιες διαταγές όπως ο Χίτλερ που καθοδηγούσε στρατηγούς ενώ ήταν δεκανέας. Εξαρχής ήταν προβληματική η οργάνωση της συμμορίας του Μιχαλολιάκου. Δεν είχε για παράδειγμα ζώνες και σχέδια αυτοπροστασίας. Με την πρώτη στραβή πήγαιναν μέσα όλοι. Ο Μιχαλολιάκος δεν φάνηκε απλώς ανεπαρκής, αλλά ηλίθιος. Μαφίες έχει και η Αμερική και η Ιταλία. Αυτοί απλώς ταΐζουν και βοηθάνε στην εκλογή βουλευτών, γερουσιαστών, στις ΗΠΑ μάλιστα βοήθησαν και στην εκλογή του πρόεδρο τον οποίο μετά καθάρισαν κι αυτόν και τον διάδοχο αδελφό του. Τους Κένεντι. Οι μαφιόζοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν πρέπει να εμφανίζονται πουθενά πόσω μάλλον ως κόμμα και μάλιστα με αντιδημοκρατικό, ναζιστικό μανδύα.

Ό,τι εμφανίζεται με το συνθετικό «νέο» μπροστά του εκφράζει ρομαντικούς για κάτι νεκρό. Γι’ αυτό μ’ αρέσει ο όρος «νεοναζιστές». Θυμίζει ότι ο ναζισμός πέθανε. Ο όρος «νεολαϊκό» εξαφανίστηκε ακριβώς επειδή το λαϊκό τραγούδι ζει και βασιλεύει. Αν ο ΚουΚουΕτσούμπας συνεχίσει να λέει και να κάνει Παπαρηγιές σε λίγο θα εμφανιστεί και ο όρος «νεοκομμουνιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: