25/8/13

Γεύμα δολοπλόκων

(Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε ονόματα)
Ευχαριστώ τον πρόεδρο της κυβερνήσεως και του κόμματος για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει και μου αναθέτει την πάταξη της φοροδιαφυγής. Γνωρίζω καλά το θέμα γιατί είμαι ο νούμερο ένα φοροφυγάς της χώρας, ο πλέον επικίνδυνος, ο τελευταίος εναντίον του οποίου θα στρεφόταν η εφορία, ο πλέον όλων υπεράνω πάσης υποψίας. Ο άνθρωπος που προσέφερε στο υπουργείο Οικονομικών το σύστημα πάταξης της φοροδιαφυγής.

Υψώνω το ποτήρι μου εις υγείαν όσων με πρότειναν για τη θέση του κυνηγού όσων προσελήφθησαν στο Δημόσιο χαριστικά. Παίρνω το θάρρος μάλιστα να τους συγχαρώ για την επιλογή τους μια και η οικογενειακή μας παράδοση αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση που μπορούσε η ιστορία να δώσει ότι θα πετύχουμε. Είμαι ο διάδοχος του ανθρώπου που έκανε το ρουσφέτι από επάγγελμα πραγματική επιστήμη.

Εγώ καλύφθηκα από τους προλαλήσαντες και δεν θα ευχαριστήσω, ούτε θα πιω στην υγειά κανενός. Μπαίνω στο ψητό που είναι και το κύριο πιάτο. Για να παταχθεί η φοροδιαφυγή χρειάζεται ν’ ανέβει το ΑΕΚ. Όχι η ΑΕΚ η ομάδα, αυτή δε χρειάζεται βοήθεια, έχει τον ΟΠΑΠ του Μελισσανίδη. Μιλάμε για το ΑέΚ. Πώς λέμε ΑΕΠ. ΑΕΚ, Ακαθάριστο, βρώμικο δηλαδή, Εγχώριο, Κάρφωμα. Μόνος τρόπος αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής είναι από μέσα. Ο ένας φοροφυγάς θα καρφώνει τον άλλο χωρίς να ξέρει ότι ο παράλλος θα καρφώσει τον ίδιο.

Αυτός που λείπει δε θα έρθει στη συνάντηση γιατί ως κυνηγός κεφαλών έπιασε ένα φοροφυγά, αλλά πήγε ο ίδιος φυλακή. Τον φοροφυγά, αν δεν κάνω λάθος, τον λένε Κυρ-Μητσοτάκη.

Το Θανάση θα τον έχουμε για μια επίδειξη μόνο, όχι τάπερ, αλλά των καλών της κρίσης. Τελευταίο του σουξέ η δροσιά. Ας παρακολουθήσουμε ένα απόσπασμα: «…ο ένας φοβάται ότι θα του τηλεφωνήσουν να του πουν ότι θα του πάρουν το σπίτι, ο δύος τρέμει στην ιδέα ότι θα χάσει τη δουλειά του, ο άλλος είναι τρομοκρατημένος με τα παιδιά του που θέλουν να μάθουν γερμανικά, ο παράλλος σκιάζεται ότι αύριο θα τρώει σε συσσίτια, όλους μας κόβει κρύος ιδρώτας για κάτι, έτσι δεν αισθανόμαστε τον καύσωνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: