25/8/13

ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και δάνειο φορτσάτο

Το ΙΚΑ βαράει κανόνι; Σχετικό τραγούδι: "ΙΚΑ, ΙΚΑ μπουμ ολέ-ολέ". Ο κακομοίρης ο μέχρι τη στιγμή που γράφουμε διοικητής του Ροβέρτος Σπυρόπουλος φρόντισε τουλάχιστον ως συνταξιούχος βουλευτής να πάρει κάτι παραπάνω, αλλά δεν τον άφησαν για την ώρα. Ούτε τον έδιωξαν. Αυτά όμως δε μας ενδιαφέρουν, πάμε στα δικά μας:

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι το τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα δεν είναι καινούργια ιδέα. Ανήκει δηλαδή στις παλιές ιδέες οι οποίες μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Πάντως ο Αντωνάκης εξ Αμερικής, -με σπουδαία καριέρα ιδιοκτήτη υπεράκτιας πιτσαρίας εκεί- έλεγε αλήθεια ότι αυτή η Βουλή δεν θα πάρει άλλα μέτρα. Δεν θα προλάβει.

Εγώ όμως δε μπορώ να κρύψω ότι είμαι αντιμνημονιακός, γιατί χωρίς μνημόνιο η οικονομία μας θα καταρρεύσει αμέσως. Με μνημόνιο θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο. Θα ταλαιπωρηθούμε δηλαδή για μεγαλύτερο (χαμένοι στο) διάστημα.

Μήπως τα πακέτα δεν είναι για τα χρήματα που παίρνουμε και τα δίνουμε αμέσως στους δανειστές μας. Μήπως τα πακέτα δίνονται μόνο για τα μέτρα που εκβιαστικά αναγκαζόμαστε να πάρουμε; Σαμαράς, Βενιζέλος και Στουρνάρας είναι έτοιμοι να βρουν λύση. Βρίσκονται σε καλό δρόμο. Κοντεύουν να καταλάβουν ποιο είναι το πρόβλημα.

Ο Αντωνάκης κράτησε το ηθικό μας ψηλά έναντι των πρόσφατων μειωτικών δηλώσεων Πούτιν στο Ροστόφ εναντίον του μΠΑΟΚ, της περήφανης οικονομίας μας. «Τι να τις κάνουμε τις επενδύσεις από το Ροστόφ της Ρωσίας;» Είπε σε ειδικό του διάγγελμα στον Σκάι και το Μέγκα. «Θα έρθει χρήμα από το Ροστόκ της Γερμανίας.»

Συμφωνούμε. Από την καπιταλιστική Ρωσία ούτε το ΚΚΕ θέλει πια ρούβλια. Ούτε Ρώσους τουρίστες θέλουμε. Μόνο Ρωσίδες.

ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Νέα εφημερίδα αγοραπωλησίας ακινήτων: «Στο σφυρί».
ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
"Για σένα πήρα δάνειο / για υπερωκεάνιο
Σπίτια και όνειρα, μωρή / απ’ το σκεπάρνι στο σφυρί".
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Δε με νοιάζει που τα πακέτα βοήθειας που παίρνουμε είναι δάνεια που πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Τα γλεντάω γιατί –απ’ όσο ξέρω- δεν έχω παιδιά.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο Γιαννάκης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι για την ήττα 3-0 από τον Πανιώνιο δεν φταίνε οι παίκτες της ομάδας μας, αλλά οι παίκτες του Πανιώνιου που εκτός του ότι έπαιζαν στην έδρα τους, έπαιζαν και καλύτερα. Σύντομα θα επιληφθούμε του θέματος. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων, «Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι το παιχνίδι μετέδιδε η επαίσχυντη Νόβα-Σπορ με την οποία είμαστε στα μαχαίρια ως Σκάι και ως άνθρωποι.»
ΓΛΩΣΣΑ
Γιατί κυνηγάνε με φόρους εμάς τους πολλούς; Επειδή είμαστε οι μικροί και οι λίγοι που τρώνε τα πολλά είναι μεγάλοι; Ή μήπως επειδή στα αγγλικά οι μάζες εκφέρονται «μάσες»; Και ο νοών εννοείται που δεν είπε ακόμα η Άντζελα.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΚΖΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ
Ήταν πολλά τα λεφτά, σύντροφε, Άρη! 902 χιλιάδες πεντάευρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: