15/3/13

Ελλάδα, η χώρα της ευκαιρίας (πώς λέμε "crisis" ή "Greecis")

Τίτλος που απορρίψαμε: "Ελλάδα η χώρα του εύ-κωλου κέρδους". (Κατά το "Άμα στήνουν κώλο όλοι πώς να μην κερδίσεις κάτι!..."

Θες ν’ αγοράσεις τη μοναδική ελληνική εταιρεία στοιχημάτων με τα χιλιάδες ΟΠΑΠατζίδικα; Κάν’ το, όχι όπως ο Μπέκαμ, αλλά όπως ο Μελισσανίδης: φτιάξε στην Κύπρο μια εταιρεία με 1.000 € κεφάλαιο, αν βέβαια είσαι γκουβαρντάς και δήλωσε στην κατοχή σου 600.000 μετοχές μηδενικής αξίας με όνομα 1 € καθεμιά τους. Μπήκες στον διαγωνισμό και τον πήρες τον ΟΠΑΠ. Το καθαρό σου κούτελο ελέγχουν η Εθνική τράπεζα και τη Ντόιτσε Μπανκ. Όταν με το κακό οι φερόμενοι ως κυβερνήτες κυβερνητικοί σου ζητήσουν το αντίτιμο της αγοράς, εσύ ως κραταιός ιδιοκτήτης του ΟΠΑΠ, θα πιάσεις τα’ αρχίδια σου για να γειώσεις την κατάρα του ελέγχου και εύκολα θα πάρεις δάνειο από ελληνική τράπεζα και πληρώνεις. Εύκολα θα το πάρεις όχι επειδή είσαι μάγκας. Θα ξέρουν πολύ καλά οι τύποι με τι σόι ξεφτίλα μπλέκουνε, αλλά τα λεφτά που θα σου δώσει ο τραπεζίτης δεν θα είναι δικά του, θα προέρχονται από τη βοήθεια στις τράπεζες, την οποία χρεωνόμαστε μόνο όλοι όσοι δεν έχουμε τίποτα πια στην τσέπη μας.

Κάποτε η τράπεζα σου έδινε δάνειο μόνο όταν ήταν σίγουρη ότι δεν το 'χεiς ανάγκη ή δεν μπορείς να το εξυπηρετήσεις. Σήμερα στο δίνει μόνο στον ύπνο σου. Την τράπεζα στηρίζουν μόνο όσοι σίγουρα δεν ενδιαφέρονται ή και δε μπορούν να το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: