3/2/13

Εφορίας εγκώμιον

Τίτλος που απορρίψαμε: «(Κ)Λεφτά στη ΔΟΥ, ΥΟΚ»
 Κάποιοι μεγαλοοφειλέτες πηγαίνουν φυλακή, αλλά δεν γίνεται εναντίον τους καμία κατάσχεση για τα χρωστούμενα. Οι φτωχοί λένε ότι έτσι τους πληρώνουμε εμείς τη διαμονή στις φυλακές. Ναι, έτσι είναι. Μας χρεώνουν και τους φόρους που δεν πλήρωσαν οι ίδιοι. Είναι δίκαιη όμως αυτή η κατάσταση. Προσέξτε:
 Όπως φαίνεται για τη φοροδιαφυγή φταίνε όσοι είναι εντάξει με την εφορία. Πάντα φταίνε όσοι την πληρώνουν. Αν κλειστούν αυτοί φυλακή όμως κανείς δεν θα πληρώνει φόρους. Γι' αυτό βάζουν μέσα τους αθώους, δηλαδή τους μεγαλοοφειλέτες. Ε, μην τους πάρουν και τα σπίτια!...
 Όπου κλείνει μία ΔΟΥ ανοίγει ένα ταμείο της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση έκλεισε πολλές ΔΟΥ, επειδή ο μεγάλος αριθμός τους ήταν ο λόγος που δε μπορούσαν να μαζέψουν φόρους. Δεν θέλουμε όμως μισές δουλειές. Να κλείσουμε και τα μισά νοσοκομεία και φαρμακεία, ν΄ απολυθούν και οι μισοί γιατροί, ώστε να λυθεί επιτέλους και το πρόβλημα της υγείας.
 Για τη φοροδιαφυγή δεν φταίει που θεσμικά η εφορία είναι αγκυλωμένη να μην κάνει τίποτα.
 Για τη φοροδιαφυγή δεν φταίει το ανύπαρκτο σύστημα φορολόγησης.
 Για τα γλέντια της φοροδιαφυγής δεν φταίει που η εφορία έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
 Για τη φοροδιαφυγή και τους μη ελεγκτικούς μηχανισμούς δεν φταίει το υπουργείο Οικονομικών, επειδή και καλά εκεί παίρνονται οι αποφάσεις και όχι στη ΔΟΥ Κωλοπετεινίτσας.
 Για τη φοροδιαφυγή, ναι, δεν φταίει που ο εφοριακός είναι δέσμιος του κάθε βουλευτάκου που βαράει ένα τηλέφωνο και: «Μην του ζητήσεις αυτουνού το φόρο που χρωστάει, γιατί θα κλείσει το μαγαζί του, θα μείνουν άνθρωποι στο δρόμο άνεργοι και όχι ότι θα κλάψω, αλλά θα πληρώσω πολιτικό κόστος και δε θα ξαναβγώ βουλευτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: