7/11/12

KOUVELLE EPOQUE / KOYVELLE VAGUE

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΑΝΗΡΤΑΤΟ...
…Πέμπτη 7 Νοεμβρίου. Κυκλοφορεί από την Τετάρτη, γιατί μετά τα μέτρα ποιος ζει και ποιος πεθαίνει.
Για ποιο λόγο ξενύχτησαν στο τηλέφωνο Σαμαράς Βενιζέλος; Για να πείσουν, λέει, βουλευτές τους να υπερψηφίσουν τα μέτρα. Δηλαδή πώς πείθουν τους βουλευτές τους; Τους αποκαλύπτουν μυστικά που δεν κάνει να ξέρουμε εμείς; Ότι ας πούμε αν περάσουν τα μέτρα οι δανειστές θα δώσουν πριμ νίκης σε όσους ψήφισαν «ναι»;
Το τρίτο μνημόνιο είναι τόσο σκληρότερο από τα προηγούμενα δύο ώστε η υπερψήφισή του οδηγεί την Ελλάδα από το καλό στο χειρότερο.
ΕΡΩΣ
Ο Κουβέλης δεν δέχεται να κοπεί το επίδομα γάμου. Δεν δέχεται να ψηφίσει υπέρ της ουσιαστικής κατάργησης της Εθνικής γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά θα μείνουν στην κυβέρνηση για να το εφαρμόσουν. Σαν τα τσουλιά της γειτονιάς που δέχονται να τους κάνεις τα πάντα, να τις δέρνεις αλύπητα την ώρα που τις gamas, αλλά αρνούνται σθεναρά να τους πιάσεις τον κώλο.
ΠΛΑΤΩΝ
Και μόνο που τίθεται θέμα υπερψήφισης ή όχι του πιο σημαντικού νόμου δηλώνει κυβερνητική αποτυχία. Όταν ζορίζεσαι να περάσεις τα μέτρα πώς θα τα εφαρμόσεις, ρε αδερφέ Ψαριανέ;
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ
Εντάξει και αυτά τα μέτρα τα ορίσατε να είναι μονόδρομος. Ποια μέτρα όμως θα είναι λύση;
ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Στην Ελλάδα το κακό με τα μέτρα δεν είναι ότι περνάνε, αλλά ότι ξανάρχονται.
ΚΑΙΑΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ…
..απειλούν ότι θα δείρουν τον Ομπάμα αν τον δουν να πουλάει cd ή τσάντες σε πάγκους στην αγορά. Ελπίζουμε να μην είναι τόσο εξευτελιστικές οι αποδοχές των εν ενεργεία, τέως και πρώην προέδρων των ΗΠΑ ώστε να μας κουβαληθεί ο μαύρος (κατά το καψερός) στη χώρα μας μετανάστης.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Ζητάμε κανονικό κούρεμα του χρέους της χώρας χωρίς φάπα μετά. Να κοπεί το 50% του χρέους και όχι να ξυριστούν με το γνωστό καράφλιασμα ελληνικά ομόλογα που είχαν την ατυχία να τα κατέχουν κάποιοι στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων και φορείς του Δημοσίου.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ
Αφού πάτε και ψηφίζετε αυτούς που παίρνουν από εσάς λεφτά που τα έχετε ανάγκη και τα χαρίζουν σε κάποιους που δεν τα έχουν καμία ανάγκη.
ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΛ-EPOQUE του ΚΟΥΒΕΛ-VAGUE ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Το «αριστερός» είναι σαν το «έγκυος». Δεν έχει «ολίγον».
ΔΟΝ ΚΥΡ-ΦΩΤΗ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ…
…η κυβέρνηση είναι σαν το περίπτερο και τη φυλακή: μπαίνεις με τη μούρη και βγαίνεις με το γκώλο.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ….
…για να σωθούμε ως Ελλάδα μας λέει ο Σαμαράς και μας gamaei την πίστη. Αν δεν σωθούμε πα να πει ότι ο Θεός δεν μας εμπιστεύεται;
AΪ ΒΑΣΙΛΗΣ
Με τη λιτότητα και την εξαθλίωση δοκιμάζει ο Θεός την πίστη μας στον Σαμαρά.
ΑΡΑ
Τα μέτρα που παίρνει ο Σαμαράς είναι χαρά Θεού. Χαίρεται ο Θεός που έτσι μας δοκιμάζει.
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ…
…και θα πουν στον Σαμαρά: «Εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για την ευτυχία ή τη δυστυχία κανενός λαού. Επιστήμονες είμαστε, πειράματα κάνουμε. Όσο μας επιτρέπουν οι κυβερνώντες την κάθε χώρα βέβαια».
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
Έπαιρνα από τους φτωχούς και τα έδινα στους πλούσιους. Οι πλούσιοι όμως δεν χρειάζονταν καμία σωτηρία. Το έκανα λοιπόν επειδή πολύ απλά όσο οι πλούσιοι θα γίνονταν πλουσιότεροι οι φτωχοί θα γίνονταν φτωχότεροι δηλαδή θα τους έσωζα από τα βάσανα που φέρνει ο πλούτος.
ΚΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΡΩΤά
Γιατί ψηφίζονται τα μέτρα; Για να μην καταστραφεί η Ελλάδα; Μα ψηφίζοντάς τα θα φέρουν τον Τσίπρα στην κυβέρνηση που κατά τη γνώμη τους θα καταστρέψει κι αυτός την Ελλάδα. Δεν θα ήταν καλύτερα λοιπόν για Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη να φύγουν από την κυβέρνηση χωρίς να έχουν ψηφίσει τέτοια απάνθρωπα μέτρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: