11/9/12

Και στον τελικό θα γίνει της Ευρώπης

Η Ελλάδα προσπαθεί ν' αυτοκτονήσει από τότε που έμαθε ότι οι άλλες πουτάνες πληρώνονται. Ευτυχώς ούτε αυτό θα καταφέρει.
  • ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ: Να θυμηθώ να ξεχάσω τι ψήφισα. 
  • ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΙΧΟ: Δεν θα ξοφλήσουμε ποτέ, κουφάλα τραπεζίτη. 
  • ΕΦΙΚΤΗ ΕΥΧΗ: Καλά Χριστούγεννα το Πάσχα. 
ΕΘΝΙΚΑ
Για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού στρατού έδειξε ενδιαφέρον ως στρατηγικός επενδυτής το Ισραήλ. «Κανείς δεν θα παραβιάζει τα σύνορά σας», λέει ο φερόμενος ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας. «Θα σας κάνουμε Γάζα».
ΚΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΡΩΤΑ
Αν το Ισραήλ μας κάνει Γάζα ποιος θα κάνει το Μπεταντίν;»
ΕΝΩΣΗ ΑΘΩΩΝ
Ο Σαμαράς χαίρει άκρας εμπιστοσύνης από Μέρκελ και Souga Moto Σόι Μπλε. Οι επόμενες εκλογές θα του εξασφαλίσουν αυτοδυναμία αρκεί να γίνουν στο Βερολίνο. Αν δεν απεργούν οι εργαζόμενοι της Λουφτχάνσα θα έχουμε και καλή συμμετοχή.
ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ
Πόση ακριβώς εκτελεστική εξουσία κατέχει και ασκεί κυβέρνηση που δεν μπορεί ν’ απαιτήσει από φαρμακευτικές εταιρείες να κάνουν κάποια πίστωση για αντικαρκινικά φάρμακα; Όση και η ελληνική κυβέρνηση;
ΜΠΑΚΑΛΙΚή
 
Δίνουμε από το υστέρημά μας στο κράτος 11,5 δισ. για να πάρουμε από τους δανειστές μας 31,5 δισ. από τα οποία 25 δισ. θα πάρουν οι τράπεζες. Άρα θα μας μείνουν 6,5 δισ. Δηλαδή δίνουμε 11,5 για να πάρουμε 6,5. Αυτό πώς σώζει την κοινωνία; Και για ποιο λόγο χρεώνομαι εγώ λεφτά που θα πάρει η τράπεζα;

«Ναι, αλλά με τα 25 δισ. που παίρνουν οι τράπεζες θα τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά», λέει ο Βενιζέλος (οι άλλοι δύο της τροϊκομματικής κυβέρνησης κάνουν την πάπια) και κανείς δε βάζει τα γέλια. Ο Καραμανλής είχε δώσει 28 δισ. στις τράπεζες και εκείνες αντί να τα δώσουν δάνεια σε επιχειρηματίες έστω, πήγαν και τα κατάθεσαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και μάλιστα όχι όλα, κάποια ακόμα τα ψάχνουμε, αλλά δε θα βρούμε ποτέ πού κατέληξαν. Και γιατί παρακαλώ να δώσει η τράπεζα δάνειο σε κάποιον που δεν θα της το δώσει πίσω; Και ποιος υποχρεώνει οποιαδήποτε τράπεζα να πάρει από τα 25 δισ. και να τα δώσει στην αγορά, δηλαδή να τα δανείσει; Τα δίνεις, κύριε Βενιζέλε, στις τράπεζες, αλλά αν εκείνες δεν τα δώσουν στην αγορά τι ακριβώς θα τους κάνεις; Η χειρότερη τιμωρία είναι να κλείσεις τους τραπεζίτες σε ένα δωμάτιο και ν’ αρχίσεις να τους μιλάς.

ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ
Το κόμμα που ετοιμάζει ο Λοβέρδος δεν θα κατέβει σε καμία εκλογική αναμέτρηση. Θα υπάρχει μόνο ως έμμεση διαφήμιση. Όνομά του Νέα Ελληνική Ανόρθωση. Σλόγκαν: ΒΗΜΑ μπρος. Συντομογραφία ΝΕΑ-ΒΗΜΑ μπρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: