1/9/12

Καλό μήνα και Σάββατο και παθουμε

Ευρώπη 5 τ(ρ)αχυτήτων

Η ΜΑΜΑ ΕΛΕΓΕ«Όταν τρώμε δε(ν) μιλάμε.»
Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ
«Όσο κονομάμε κάνουμε ησυχία.»
ΚΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΡΩΤΑ
«Όταν μας έλεγαν να βάλουμε πλάτη εννοούσαν πωπό-πω-πω;»

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ
Παλιά πράγματι όταν διαπραγματευόσουν με υψηλά ιστάμενους γερμανούς σου έλεγαν μόνο «ΟΧΙ». Τώρα ο Αντωνάκης με την επίσκεψή του στο Βερολίνο τους το άλλαξε αυτό. Δε λένε ούτε «ΟΧΙ». Μετά την επόμενη επίσκεψη Αντωνάκη, η Μέρκελ θα καταργήσει και τις διαπραγματεύσεις. Μόνο κεφτέδες στο γνωστό πια σε όλους ελληνικό εστιατόριο του Βερολίνου όπου συχνάζουν φαταούλες νεοφιλελεύθεροι..
ΜΑΤΩΝΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Έφτασε στο σημείο να μας ζητήσει την τελευταία μας επιθυμία. «Δεν θα μας την πάρεις κι αυτήν», της απαντήσαμε με μια φωνή στον ύπνο του δικαίου μας.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Βουλευτής φέρεται ότι διόρισε στο Δημόσιο ως συγγενή τον εαυτό του. Ούτε ο βουλευτής ούτε ο εαυτός του εμφανίστηκαν για ν’ απαντήσουν.
ΕΝΩΣΗ ΑΘΩΩΝ
Όλοι και Λεβέντες.
ΡΩΣΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Έλληνες μετανάστες στην Τασκένδη. (Που είναι πια πρωτεύουσα άλλης χώρας)
ΕΦΟΡΙΑΝΑ ΣΤΟΠ
Έδωσα το 50ρικο στην εφορία επειδή είμαι άνεργος και αδυνατώ να πληρώσω τώρα στη ΔΕΗ το χαράτσι για το σπίτι μου. Έτσι δεν θα μου κόψουν το ρεύμα. Ζήτησα και μια έκπτωση από την εφορία όπου τώρα χρωστάω και όχι στη ΔΕΗ. Η εφορία μου έκανε έκπτωση 40 ολόκληρα ευρώ. Δηλαδή θα πληρώσω για το χαράτσι ό,τι θα έδινα στη ΔΕΗ συν 10 ευρώ που εμείνανε από το 50ρικο που έδωσα για να βγω από το τιμολόγιο της ΔΕΗ και να μπω στη ρύθμιση. Μήπως είμαι μαλάκας, γιατρέ μου;
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Σκέφτομαι να στήσω έναν μαϊμού γάμο μου. Σε γνωστό δήμο του λεκανοπεδίου Αττικής γνωρίζω νυχτοφύλακα που θα μου χορηγήσει για 50 € την αίθουσα τελετών του κτηρίου με δώρο έναν καλοντυμένο (με ενοικιαζόμενο κοστούμι) που θα το παίξει αντιδήμαρχος και θα κάνει ότι με ξαναπαντρεύει με τη γυναίκα μου. Στην πρόσκληση θα βάλω ότι λόγω κρίσης δεν δεχόμαστε δώρα, αλλά μετρητά και δεν θα κάνουμε γλέντι σε ταβέρνα. Σε όλους πια τους γάμους (και στους κανονικούς και στους γάμους μαϊμού) η ευχή «και του χρόνου» είναι από το στόμα σου και στου θεού τ’ αυτί.
ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Τίποτα πιο εύκολο από το να γίνεις γιατρός στην Ελλάδα. Αρκεί να γίνεις ή να δηλώσεις μουσουλμάνος και να πιάσεις ένα σπίτι στη Θράκη. Άντε να χρειαστεί να γράψεις στις Πανελλήνιες πάνω από 10 σε όλα τα μαθήματα. Σιγά τη δοκιμασία!...
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Να καπνίζεις ήταν εύκολο. Να το κόψεις ήταν το δύσκολο.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
(Χωρίς λεφτά) Να καπνίζεις είναι δύσκολο. Να το κόψεις (με τόσα βάσανα) ακόμη πιο δύσκολο.
ΔΡΑΧΜΗ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ
Ως Έλλην και ως επιστήμων με τη δραχμή ήμουν άρχων. Ελάμβανα εκατοντάδες χιλιάδες μισθό, είχα δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς σε σκυλάδικα και καμμία οφειλή μου σε οργανισμό κοινής ωφελείας δεν ήτο διψήφιος. Ήμουν ο χιλιάδας που ήθελε να γίνει εκατομμυριούχος. Τώρα το ευρώ μας έκανε τα τρις. δισ.
ΚΑΙ Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΞΑΝΑΡΩΤΑ
«Ο νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας λέγεται Ντράγκι; Δηλαδή την τράπεζα αυτή την λένε Ντράγκι-Στορ;»
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ
Ο ένας μετά τον άλλο σ’ όλο τον κόσμο ομολογούν ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είναι καταστρεπτική για το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως μόνο οι φτωχοί Έλληνες το ένιωσαν αυτό και δίνουν από το υστέρημά τους για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και οι ίδιοι χωρίς ευρώ.
ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ
Μπλουζάκια «Χρυσή Αυγή» made in Τουρκία.
ΑΠΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Είχαμε «ψαλίδι» κατά 36% στις δαπάνες μισθοδοσίας της ΔΕΗ και μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της κατά 85,8% το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με πέρυσι. Πάντως η «τρομερή» ιδέα Βενιζέλου για το χαράτσι ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ μόνο καλό δεν της έκανε.
ΜΑ ΚΑΛΑ, ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ…
…πήγες να βγάλεις στην Ελβετία τα 600 ευρουλάκια που είχες στο λογαριασμό σου;
-Αισθάνθηκα άρχοντας.
ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ…
…ότι η εποχή του (πρώην) ευρώ ήταν οι μέρες της μεγάλης κομπίνας-κονόμας αεριτζήδων του χρήματος, τότε τι θα κάνει ο (πρώην) Σημίτης που έκανε τ’ αδύνατα δυνατά για να μας φορτώσει αυτό το (πρώην) νόμισμα; Την πάπια; Ή μήπως το γνωστό «φταίνε οι άλλοι»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: