6/8/12

100 νέα μέτρα μετ' εμποδίων

Στην Ελλάδα δεν έχουμε συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών, οργανισμών ή επιχειρήσεων, επειδή αυτά είναι πια θεσμοί.

Οι εξελίξεις όμως δείχνουν ότι υπάρχουν και συγχωνεύσεις θεσμών. Η ΔΟΕ σκέφτεται αν συνεχιστεί η κρίση οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν μαζί με τους χειμερινούς σε κλειστά στάδια.

Η ανακοίνωση των μέτρων για τα 11,5 δισεκατομμύρια κλείδωσε μαζί με την τσέπη μας για τον Σεπτέμβριο, όταν μετά τα μπάνια μας δεν θα έχουμε μία.

Από το ξεπούλημα στο ξεπου-πούλημα, διπλό ξεπούλημα της Ελλάδας έγραφε η εφημερίδα «Αυγή». Ακολουθούν το ξεπούλη-λημα και το ξεπούλημα-μα πεινάω. Όταν βγει ο Τσίπρας το ξεπούλημα θα καταργηθεί και θα έχουμε το ξε-ξεπούλημα

Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για το καλό της Ευρώπης. Η Ιστορία ακολουθεί αυτό που κάποτε έγραψε ο ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ: «Οι άνθρωποι δεν παραδέχονται τους προφήτες τους και τους θανατώνουν, αλλά αγαπούν τους μάρτυρες και τιμούν αυτούς που θανάτωσαν». Όπως (δεν) έλεγε ο Τσόρτσιλ, «Οι Έλληνες δεν πληρώνουν γενναία, οι γενναίοι πληρώνουν σαν Έλληνες».

Συνεχίζουμε με ρήσεις μεγάλων ανδρών και Ιταλών πρωθυπουργών. Μόντι: «Ζητάμε ηθική, όχι χρηματική βοήθεια από τη Γερμανία». Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να προλάβουμε να τρελαθούμε, αλλιώς θα τα τινάξουμε ακούγοντας τέτοιες παπαριές.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ισχυρίζεται ότι αιτία της κρίσης ο εγωισμός και η απιστία. Δηλαδή, μα τον Χριστό, ο νεοφιλελευθερισμός που δημιουργεί τις φούσκες και μετά την κρίση δεν φταίει σε τίποτα, γιατί και η επίσημη εκκλησία έχει μετοχές και ομόλογα.

Νέο σύνθημα για τοίχο: Να φορολογηθεί κάποτε και ο Θεός.

Και η Μενεγάκη απορεί με εικόνα.
Τότε θα δούμε έξω από εκκλησίες και την ταμπέλα: Ενισχύσατε την αποφορολόγησιν του Ιερού Ναού (‘μ).

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και άλλων που λέει ο λόγος ξεκινά καμπάνια κατά των πυρκαγιών στα δάση. «Ναι, ναι, κάψτε τα, κάψτε τα. Να δούμε από Σεπτέμβριο ποιος θ’ αγοράσει οικόπεδα ή ποιος θα έχει λεφτά να χτίσει».

Πράγματι, μια χαρά τα πέρναγα με το αυθαιρετάκι μου μέχρι που ο μαλάκας πήγα και το νομιμοποίησα στην Εφορία.

Ο Κυριάκος Ιωάννου, πρωταθλητής της Κύπρου στο ύψος, έκανε τη μεγαλύτερη εθνική κουτσουκέλα που μπορούσε. Σε δήλωσή του στον Δ. Χατζηγεωργίου για την πρόκρισή του στον τελικό του ύψους των Ολυμπιακών Αγώνων είπε ότι αισθάνεται καλά που εκπροσωπεί τους … Ελληνοκύπριους. Κάποιος να του θυμίσει ότι η επίσημη γραμμή της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το ενιαίο κράτος, άρα ακόμα και οι αθλητές εκπροσωπούν και υπηρετούν όλους τους Κύπριους. Έλεος!….

Η τελευταία, για την ώρα, αστυνομική εκδίωξη μεταναστών από την Αθήνα (για να ξαναβγεί βουλευτής ο αρμόδιος υπουργός) πήρε το όνομα «Ξένιος Ζευς» ακολουθώντας τη μοίρα των ξενοδοχείων «Ξενία» του ΕΟΤ που αφού πήραν ο ρόλο των δοχείων ανεπιτυχών εκδρομών, κατάφεραν κι έκλεισαν όλα αν και βρίσκονταν στην καλύτερη θέση, δυστυχώς μόνο γεωγραφική και όχι υπηρεσιακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: