23/8/12

4ο (Κ)Ρά-ι-χ

Ο Αντωνάκης παίρνει μέτρα δίχως μέτρο και ζητά από τους Ευρωπέους επιμήκυνση του πρωθυπουργικού του βίου.

Ο Αντωνάκης μέσω συνέντευξής του σε ευρωπεϊκή εφημερίδα ανακοίνωσε το τελευταίο συμπέρασμά του ότι πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα ήταν ολέθρια, διότι έτσι η ανεργία θα έφτανε στο 40% και θα είχαμε περισσότερα χρόνια ύφεσης. Δηλαδή υποσχέθηκε ότι η ανεργία δεν θα φτάσει στο 40% και θα έχουμε λίγα ακόμα χρόνια ύφεσης. Κάτι τέτοια λέει και τον πιστεύω χωρίς καμιά ερεύνα, ναούμε.


Αν σταματήσουμε να εφαρμόζουμε όπως εφαρμόζουμε το Μνημόνιο τότε τα πράγματα θα χειροτερέψουν. Αυτό ακούμε εδώ και δυο χρόνια και κάθε μέρα πράγματι χειροτερεύουν τα πράγματα αλλά ΜΕ και όχι χωρίς την εφαρμογή του Μνημονίου. Οι περισσότεροι λογικοί άνθρωποι επιθυμούν η χειροτέρευση των πραγμάτων να γίνει χωρίς να εφαρμόζουμε κανένα μνημόνιο, θα την πατήσουμε που θα την πατήσουμε, μη βγούμε και μαλάκες από πάνω.

Το ξέρουμε ότι η εφαρμογή του Μνημονίου οδηγεί σε φαύλο κύκλο. Κάνουμε περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, έτσι λιγοστεύουν τα έσοδα του κράτους οπότε χρειάζονται κι άλλες περικοπές που θα μειώσουν κι άλλο τα έσοδα του κράτους κ.λπ. ναι, γνωρίζουμε ότι η εφαρμογή του Μνημονίου δεν οδηγεί στο ξεπέρασμα της κρίσης. Και ποιος από τους κρατούντες επιθυμεί ξεπέρασμα της κρίσης, αφού από αυτήν η Γερμανία μόνο με την ελάφρυνση του δικού της δανεισμού εξαιτίας της κρίσης χρέους των άλλων έβγαλε μέχρι στιγμής 68 δισεκατομμύρια € χωρίς να κάνει τίποτα; Μόνο από τόκους. Γιατί επιμένει ο Σαμαράς στη μνημονιακή πολιτική; Ίσως ζήλεψε τον GAP που ήθελε να κάνει την Ελλάδα Δανία του Νότου. Ο Αντωνάκης τον ξεπερνά. Θα κάνει, λέει, την Ελλάδα Γερμανία του Νότου. Δηλαδή τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ όσο τα περιμέναμε. Αγαπημένο τραγούδι του Σαμαρά, «Έρωτά μου τοκογλύφε». Αφιερωμένο εξαιρετικά στην μαντάμ Μέρκελ.

Καλή είδηση που απαγορεύεται επειδή δεν πουλάει: «Προχωρά η αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου. Για την ώρα στο τραπέζι τα κατασχεθέντα σπίτια και οικόπεδα από επίορκους δημοσίους λειτουργούς. Τα ακίνητα γνωστών φοροκλεπτών βρίσκονται ακόμα στο μάτι της κουζίνας.»
Κακή είδηση που προτιμάται επειδή πουλάει: «Στα προς αξιοποίηση ακίνητα του Δημοσίου κατατάσσονται πολλοί υπάλληλοι και του ιδιωτικού τομέα.»

Όσοι απολύονται από το Δημόσιο υποχρεούνται να επιστρέψουν και τους μισθούς που παράνομα έπαιρναν τόσα χρόνια μαζί ίσως και με τη σύνταξη της θανούσης γιαγιάς.

Νέου τύπου εφεδρεία μετά συγχωνεύσεως: Για κάθε οργανική θέση στο Δημόσιο θα έχουμε δύο υπαλλήλους. Τον ένα μήνα ο ένας τον άλλο μήνα ο άλλος θα παρευρίσκεται στο χώρο εργασίας του και ο δεύτερος θα αναμένει ως ρεζέρβα. Σε περίπτωση ολιγόλεπτης ή και ολιγοήμερης απουσίας του ενός θα καταλαμβάνει τη θέση ο άλλος. Ο υπάλληλος ρεζέρβα θα πληρώνεται αναλογικά από περικοπές του μισθού του υπαλλήλου που αναπληρώνει. Δηλαδή ο ρεζέρβας τον προηγούμενο μήνα δούλεψε πέντε μέρες και τέσσερις ώρες. Θα κόβονται αυτά τα μεροκάματα από τον κύριο υπάλληλο και θα δίδονται στον ρεζέρβα.

Μυστικός κανόνας διακυβέρνησης: «Όσο λιγότερο απασχολεί τα ΜΜΕ ένας υπουργός τόσο καλύτερα κάνει τη δουλειά του και τόσο λιγότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί ως βουλευτής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: