10/12/11

ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ…

...από μικρό με μπέρδευαν οι μη συγγενείς λέξεις «εταίρα» και «ετέρα». Κάθε που περνούσα από γραμμές τραίνου φανταζόμουν την ταμπέλα να γράφει «Προσοχή μπορεί να διέρχεται και εταίρα αμαξεσκισία». 
  • Όλες οι εταιρείες του πλανήτη ως γνωστόν είναι πια περιορισμένης ευθύνης, αφού ούτε αποζημιώσεις υποχρεούνται να δίνουν με τις απολύσεις, ούτε ένσημα να κολλάνε.
  • Όλες οι εταιρείες του πλανήτη έγιναν πια ανώνυμες, γιατί δεν ξέρουμε όχι μόνο τους μετόχους, ούτε καν την έδρα και το αντικείμενό τους δεν μπορούμε να φανταστούμε.
  • Η Ελλάδα ως εταίρα χώρα από ΕΕ άντε να γίνει ΑΕ, δηλαδή από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πει στην Αφρικανική Ένωση.
  • Μπορούμε να γίνουμε και ΠΑΕ αν μπούμε στην Πειραματική Ανθρωποφαγική Ένωση.
  • Ή να γίνουμε ΕΠΕ μπαίνοντας στην Ελεήμονα Παρακατιανή Ένωση.
  • Όλες οι εταιρείες στην Ελλάδα εμφανίζονται ως μη κερδοσκοπικές, αφού με την πρώτη και τη δεύτερη ευκαιρία δεν πληρώνουν φόρους.
Σε λίγο καιρό μέρες η λέξη «εταιρεία» θα περιοριστεί μόνο στα λεξικά και τα ιστορικά βιβλία, αφού τη θέση της παίρνει η λέξη «αγορά», που δεν έχει πατρίδα ή πρόσωπο, μόνο εκπροσώπους έχει που αγορεύουν και ονομάζονται χαϊδευτικά κυβερνήσεις.

Ακούμε ότι οι αγορές απειλούν, οι αγορές επιμένουν, οι αγορές δεν ικανοποιούνται, οι αγορές εξετάζουν και βαθμολογούν χώρες. Εμείς την πατήσαμε από πρόχειρο διαγώνισμα, γιατί στην Ελλάδα όλα πρόχειρα γίνονται. Έτσι μάθαμε από πρώτο και μακρύ χέρι ότι εκτός των άλλων δραστηριοτήτων τους οι αγορές κυβερνούν, οι αγορές θάβουν, οι αγορές επεκτείνονται. Ποτέ δεν ακούσαμε «οι αγορές σώζουν», ποτέ δεν μάθαμε ποιοι φτιάξανε αυτές τις κακές μάγισσες τις αγορές που ξέρουμε ότι κάποιους ωφελούν, αλλά δεν μάθαμε ποτέ ποιους και τελικά, καλά με τις αγορές… οι πωλήσεις τι κάνουν; Γιατί δεν αντιστέκονται; Γιατρέ μου, τι είναι αυτά τα χάπια που πίνεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου