16/12/11

16 Δεκεμβρίου, Γιατρέ μου….



…οι συντάκτες του περιοδικού ΤΙΜΕ ανέδειξαν ως πρόσωπο της χρονιάς τον άγνωστο διαδηλωτή. Δεν ξέρω γιατί δεν είχαν άλλες σοβαρές υποψηφιότητες όπως: τα Άγνωστα Νέα Εισπρακτικά Μέτρα, ο Άγνωστος Στρατιώτης, ο Άφραγκος Φοροδότης, ο Ανοικονόμητος Βενιζέλος, η Εφοριακή Δημοκρατία, το Σκοτεινό Φως κατά βάθος στο τούνελ, η Κρητική Κρίση Ντόρα φέρουσα, το ΠΑΣΟΚ της Γαλάζιας Γενιάς, ο Θησαυρός του Αλή Πασά…

…για κάποιο λόγο πεθαίνω στα γέλια (από μέσα μου) κάθε που σκέφτομαι την αναγγελία: «Θα παρθούν αποφάσεις στο υπουργικό συμβούλιο».

…τελευταία δήλωση Παπαδήμ(ι)ου που θυμάμαι ήταν «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί». Σε ποιον δεν είπε. «…εάν αποδειχθεί στην πράξη ότι η ως τώρα υλοποίηση της πολιτικής δεν κατόρθωσε να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και να προωθήσει έγκαιρα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». Δεν συνεχίζουμε μη χαλάσουμε οικογένειες.

…αισθάνομαι την ανάγκη να συμπαρασταθώ στον διεφθαρμένο εφοριακό, όχι ότι περνάει άσχημες μέρες, αλλά υπόκειται σε κατάφωρη ηθική αδικία. Τι κακό κάνει; Κατά τον πρώην ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του Οικονομικών που έπρεπε να παραιτηθεί για να μιλήσει ο άνθρωπος και σε κάναν άλλο πλην του υπουργού του, ο διεφθαρμένος εφοριακός εφαρμόζει το μη επιθετικό σύστημα 4-4-2. Χαρίζει δηλαδή το 40% των άδικων φόρων στον οφειλέτη, κάτι που βοηθά την αγορά, κρατά για τον εαυτό του το 40%, που και αυτό βοηθά την αγορά, αφού τα ξοδεύει όπως αποδεικνύει η χλίδα στη ζωή του και το 20% το αποδίδει στην υπηρεσία του. Ποιος άλλος διεφθαρμένος κάνει αυτό το τελευταίο; Τέτοια χάρη στο κράτος δεν κάνει κανείς άλλος διεφθαρμένος.

…φοβάμαι ότι όπου να ’ναι θα σκάσει νέα απαγόρευση στα ΜΜΕ χρήσης του όρου «Νέα Μέτρα». Στη θέση τους επί το ευρωπαϊκότερον φαντάζομαι τις Νέες Γιάρδες ή Νέα Πόδια για τα ελαφρά μέτρα ή και Νέες Ίντσες για να ψιλά, Νέα Μίλια για τα δημοσιονομικά μέτρα, Πράσινα Μίλια για τα φωτοβολταϊκά μέτρα, Νέα Χιλιόμετρα για τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα, Νέα Τετραγωνικά Μέτρα για τους φόρους και τα τέλη ακινήτων, Νέα Κυβικά Μέτρα για τις προσωπικές επιλογές του νυν υπουργού Οικονομικών….

…μου δίνει ελπίδα το ότι απολύει κάθε μέρα τόσους δημόσιους υπαλλήλους ο Τόμσεν. Το κάνει σαν να ήταν δικοί του υπάλληλοι, άρα υπάρχει περίπτωση να απολύσει και τον κάργα δικό του τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

…διάβασα ότι τα επώδυνα μέτρα που ζητεί η Τρόικα διχάζουν την κυβέρνηση που θα τα πάρει. Άλλοι υπουργοί δεν τα θέλουν ενώ άλλοι αντιθέτως δεν τα θέλουν.

…άκουσα ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη βρήκε επιτέλους το θησαυρό του Αλή Τσακά. (ή Αλή Πατσά) Άρα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ψώνισαν από σβέρκο πρόεδρο της ΠΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου