11/7/11

Το Μνημόνιο ζει (και βασιλεύει)

-Τοκ-τοκ-τοκ.
-Ποιος είναι;
-Ο τόκος.

Βγήκα από το πορτ-μπαγκάζ και συνέχισα με τα πόδια γεμάτος χρέη κι αισιοδοξία ότι θα φτάσω. Εδώ ο Άκης κατάφερε και πήγε κάτω απ' την Ακρόπολη με υποβρύχιο. Πήγαινα να πω στη γυναίκα μου ότι πρέπει να χωρίσουμε για να πάρω επίδομα ανεργίας. Ή ν’ απολυθεί κι αυτή για να πάρουμε δύο επιδόματα. Ένα από την Ελλάδα κι ένα από τη Βουλγαρία όπου απασχολείται η σύζυγός μου. Η Βουλγαρία έχει 350 € μισθό, αλλά έχει. Η Ελλάδα δεν έχει μισθό κάτω από 500 €, αλλά δεν έχει.


Τα παιδιά μας σπουδάζουν στην Κρήτη. Όπως πέρναγα από ανοιχτό τηλεοπτικό παράθυρο πληροφορήθηκα πως ο λαός κλείστηκε στην τηλεόραση και φωνάζει: «Ψωμί-Δωρεάν Παιδεία- Ελευθερία».

Όλοι μου το έλεγαν, ότι μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι ένας καλός γάμος. Αλλά εγώ ήμουν ήδη παντρεμένος. Ο Μπερλουσκόνι έκανε δυο καλούς γάμους ταυτόχρονα. Εκτός από τη σύζυγό του που τον παράτησε κεράτωσε όλη την Ιταλία και στο τέλος την χρεοκόπησε κιόλας. Δυστυχώς ο γιος της Μαργαρίτας, δεν είναι ικανός ούτε να κερατώσει, ούτε να χρεοκοπήσει.

Η κυβέρνησή μας είναι ξένος παράγοντας. Και η ψήφος εμπιστοσύνης που δέχτηκε είναι ξένος δάκτυλος. Όλα είναι σχέδια για να ξεχρεώσει η χώρα μας; Δεν ενδιαφέρει κανέναν, γιατί τα σχέδια είναι που μετράνε. Η Ελλάδα χωρίς σχέδια είναι εκτός Ευρώπης, χωρίς χρέος όμως δε μετράει ούτε μετριέται.

Τι θα γίνει με τη δημόσια περιουσία; Θα την πάρει κανείς κοψοχρονιά; Ακόμα δε μάθαμε ποιες είναι οι αδίστακτες αγορές, ξεκινήσαμε τις αδίστακτες πωλήσεις.

Ο Μπαρόζο είπε πως ξενύχτησε για να δει αν η κυβέρνηση του Γιωργάκη Βενιζέλου θα πάρει ψήφο μεσοπρόθεσμης εμπιστοσύνης. Όχι πως είναι μαλάκας, απλώς δεν είναι Έλληνας. Εμείς το είχαμε σίγουρο. Ο Έλληνας είναι αχανής μάγκας και δέχεται όλα τα αμύθητα δεινά χωρίς να ξεσηκώνεται όπως κατά καιρούς κάνουν οι κατίνες της ιστορίας.

Το μέλλον της Ελλάδας είναι πια παρελθόν. Ανήκει στις χρυσές σελίδες της προεκλογικής περιόδου που θα επιστρέψει ως φάρσα.

-Ο Σαμαράς το μπαίρνει.
-Ο Τρύφωνας;
-Ξέρεις κάναν άλλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: