20/6/11

Καλή λευτεριά, κύριε Βενιζέλο

Το Γιούρογκρουπ αποφάσισε να μη μας δώσει την πέμπτη δόση αν προηγουμένως δεν ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο Μη-μόνιο νούμερο 2. Για την έκτη δόση θα μας υποχρεώσουν να έχουμε πρωθυπουργό τον Κατραμτζαφέρη και για την έβδομη το Σαμαρά, αλλά σε κοντοπρόθεσμο πρόγραμμα. Εκρόσωπος του Γιούρογκρουπ απογοητευμένος δήλωσε: Δεν πετάει η ομάδα. (Εννοούσε λεφτά)

Ο ΓΑΠ ξεμπέρδεψε με τον Βενιζέλο, τον έκανε υπουργό Οικονομικών, θέση που σε λιγότερο από τρεις μήνες θα τον ξεφτιλίσει. Το μόνο που έμεινε πια για να πετύχει όλους τους στόχους του ο ΓΑΠ είναι να κάνει πρόωρες εκλογές, ώστε να βγει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και να τον φάει κι αυτόν η ξεφτίλα.

Επιτέλους το πρώτο θετικό μέτρο της νέας κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης: ελεύθερα κυκλοφορούν από σήμερα στις λεωφορειολωρίδες τα ποδήλατα.

Κυβερνητικό έργο είναι ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα ανάμεσα σε δύο ανασχηματισμούς.

Ο ψυχίατρός μου μ’ έσωσε: «Μην προσπαθείς να καταλάβεις τι κάνει η κυβέρνηση».

Μήνυμα από τους 50 Έλληνες λαθρομετανάστες που πιάστηκαν σε βενζινάκατο έξω από τους Άγιους Σαράντα: «Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση την Ομοσπονδία Ελλήνων Μεταναστών Τουρκίας.»

Και τώρα θ’ ακούσουμε τη νέα διασκευή τραγουδιού Καζαντζίδη: «Στις φάμπρικες της Βουλγαρίας». Αμέσως μετά, «Στο σταθμό της Αιγύπτου με παράτησες, Γύφτου».

Μια βραδιά στα Σκόπια Τσούζεν λίγο έξω απ’ τη ροδιά, θα θυμάμαι που μου είπες, άει, Γραικύλε, Κακαβιά

«Τον πλήρωσα με το ίδιο νόμισμα» είπε απολογούμενος στο πρώτο τριμελές πλημμελειοδικείο Τιράνων. Αλβανός εργοδότης υδραυλικός για Έλληνα λαθρομετανάστη που κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε ανασφάλιστο. «Με είχε πέντε χρόνια χωρίς ΙΚΑ στην Αθήνα, κύριε πρόεδρε»…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου