15/1/11

Πρώιμες συζητήσεις για πρόωρες εκλογές

-Πρόωρες εκλογές έχουμε κάθε τόσο. Όψιμες εκλογές πότε είχαμε;
-Το 1974;
Οι ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας ομολόγησαν ότι προχώρησαν στις συλλήψεις επειδή πίστευαν ότι οι φερόμενοι ως τρομοκράτες ετοίμαζαν χτύπημα. Για κανέναν άλλο λόγο. Εγώ, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, θα προτιμούσα να έπιαναν αυτούς που έβαλαν τη βόμβα στο Πρωτοδικείο. Πριν τη βάλουν.

Κάτι μου λέει πως η Αστυνομία έπιασε αυτούς που έπιασε επειδή χρειαζόταν κάτι να αποκαταστήσει το περίφημο όνομά της. Πάντα μετά από ένα φιάσκο, άλλωστε ή όταν ακούγεται κάτι εις βάρος της, πάντα ακολουθεί μία «επιτυχία» της.

Ο πρώην πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας την εξέθεσε πάρα πολύ άσχημα εδώ και μέρες προσπαθώντας να απαντήσει στα όσα αποκαλύφθηκε από το WikiLeaks ότι είχε πει στον Αμερικανό πρέσβη για την ΕΥΠ. Τον ακούσαμε να λέει κατά λέξη: «… η Αστυνομία έχει τα ονόματα των τρομοκρατών, αλλά δεν έχει στοιχεία για να τους συλλάβει.»

Από εκείνη τη στιγμή, όλοι όσοι δούλεψαν έστω ένα χρόνο ως δημοσιογράφοι, περίμεναν μια αστυνομική «επιτυχία». Αυτός είναι ο κανόνας που επιβεβαιώθηκε για μιαν ακόμα φορά. Ακόμα και να έπρεπε απλώς να παρακολουθούν αυτούς που συνέλαβαν μπας και βγει κάνα μεγαλύτερο ψάρι, τι να γίνει; Η βιασύνη πάντα προηγείται.

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά των μπουρδολόγων δημοσιογράφων που είναι οι μόνοι που πιστεύουν ότι πράγματι η Αστυνομία κάτι έκανε, επειδή το σχεδίαζε κι εντελώς συμπτωματικά αυτό πήρε σάρκα και οστά αμέσως μετά από δηλώσεις που μειώνουν το κύρος της.
 
-Μη μπεις μέσα οικονομικά;
-Αυτό είναι το ΜΜΜΟ. Δεν το ξέρω.

Δεν πηγαίνει καλά η νέα προσπάθεια Ραγκούση για καλύτερο «Πόθεν Έσχες» των βουλευτών. Του άλλαξαν όνομα και αυτό είναι σημαδιακό. «Ένας απλός αναγραμματισμός είναι», είπε ο φερόμενος ως πρόεδρος της Βουλής. Το κάνανε  «Πόθεν Έχ’σες».

Εμένα μου φαίνεται πιο ταιριαστό αυτό το βλαχομπαρόκ. (ή βλαχ’ροκοκό, θα σας γελάσω)
Νέα απόδοση στίχων Αλγερινού τραγουδιού: (CD “Τα Κερατιάτικα”) «ΧΥΤΥ, ΧΥΤΥ, χυτή, έχει τι; κ.λπ.) 
 
Νέο σώμα κατά των χωματερών: Αντιβρωμοκρατική  Υπηρεσία.
Όσο δεν έχουμε ΧΥΤΥ (για την ακρίβεια ΧΥΤΑ) στην Κερατέα, τα πρόστιμα για τις χωματερές από την ΕΕ η χώρα μας θα τα πληρώνει Κερατεάδικα.
 
Οι φράχτες με κοτόσυρμα δεν μας κωλώνουν. Η μεταναστευτική απόδραση των Ελλήνων ξεκίνησε με όλα τα μέσα.
Μόνος τρόπος να μειωθεί το μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη είναι να δώσουν οι μεγάλες δυνάμεις κάτι απ’ όσα κλέψανε από τις χώρες των παράνομων μεταναστών. Αλλιώς θα παλεύουν να τα πάρουν πίσω μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: