22/3/10

Καλά νέα από τη νέα φορολόγηση

(Καλά όχι για όλους, γιατί η ζωή είναι άδικη, τι να κάνουμε!…)

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προβλέπει ανώτατο συντελεστή φορολόγησης 45% για τα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ,. Πάντως αν έχω 5-6 ΑΕ τα εισοδήματά μου από αυτές επίσημα θα είναι κάτω από 100.000 € το χρόνο και θα απολαμβάνω τη ζωή μου με αυτοκίνητα, σπίτια, ταξίδια, σκάφη, ρούχα, όλα στο όνομα των εταιρειών μου με εξαίρεση τα ακίνητα που θα έχω σε υπεράκτιες εταιρείες. Οι εταιρείες μου απλώς δεν θα φορολογούνται και όλα εις υγείαν των κορόιδων.

Είμαι κάθαρμα, το καταλαβαίνω, αλλά βρίσκω και τα κάνω, πατριώτη!...

Θα μας φορολογήσουνε και το πολιτικό κόστος που εισπράττουμε από την κυβέρνηση; Όχι, γιατί δεν το εισπράττουμε προεκλογικά κι έτσι ξαναβγάζουμε τους ίδιους για να τους πληρώνει το κράτος και όχι εμείς. Εμείς απλώς πληρώνουμε το κράτος.
(Το ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ, αλλά σκάσε και πλήρωνε)

Δεν το φτιάξανε το ευρωσωσίβιο με χαρτονομίσματα ή άυλες λογιστικές μονάδες, αλλά το κάνανε με κέρματα και βουλιάζωωωωω. Με τον τρόπο μου. Όχι, τον καλό, ούτε τον κακό τρόπο. Βουλιάζω με τον ελληνικό τρόπο.

Η οικονομία μας, οι επιχειρηματίες δηλαδή, θα σωθούν βάσει σχεδίου. Από το σχέδιο βου ή Πλάν b, περάσαμε στο πλαν γάμα τα ή πλαν f φακόφ. Γραμμένο σε τοίχο με αποδέκτη το Γιώργο Παπανδρέου: Βάλε τη Τζούλια αρχηγό να χεστούμε στο Ευρώ. Κάτι ξέρει ο λαός και ασχολείται με τη Τζούλια.

Οι σχολάρχες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων βρήκαν ευκαιρία και πάνε να μειώσουν τα επιδόματα αδείας και Πάσχα. Και θα το κάνουν, αν και τα τελευταία χρόνια διπλασιάστηκαν τα δίδακτρα, ενώ ο μισθός των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αυξήθηκε μόνο κατά 11%.

Τα Βομβίδια του διαδικτύου αποκαλύπτουν και ότι για να πληρώνονται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους θερινούς μήνες, θα πρέπει εκείνο το διάστημα να παρέχουν “κοινωνική εργασία”. Θα τοποθετηθούν διόδια στους κεντρικούς δρόμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Έτσι θα πληρώσουν οι “έχοντες” διότι σε λίγο καιρό μόνο αυτοί θα κυκλοφορούν στην αγορά. Εννοείται ότι πριν ανακοινωθούν τα μέτρα θα έρθει στην Αθήνα ο Όλι Ρεν.

Αυτή τη φορά ο Όλι Ρεν δεν θα μας ευχηθεί “kalo kouragio” αλλά “zoi se logou mas”. Το κακό δεν είναι να πεθάνεις, αλλά να έρθει ο Όλι Ρεν στην κηδεία σου.

-Ελλάς μπορείς, μπορείς να προκριθείς.

-Στο ΔΝΤ;

-Ναι. Έλληνες μπορείτε να πα' να δανειστείτε.

Έχει κι αλλού πορτοκαλιές να κλέβω πορτοκάλια είπε ο Γιώργος στους Γερμανούς κι εκείνοι του απάντησαν με μια φωνή όλες οι γερμανικές ΑΕ:
Δε μας αδειάζετε τη γωνιά, τρακαδόροι του κερατά; Και τα σπρεντ σηκώθηκαν.
-Μπράβο, Giorgo!...

-Αλήθεια, μπαμπά τα ’μαθες; Τι είναι έξοδος από την κρίση;
-Σκάσε και πλήρωνε.

Με την ξεφτίλα να προσφύγουμε στο ΔΝΤ άντε να εξυπηρετηθούμε για 500 εκ. €. Όσο κάνει ένα υποβρύχιο. Μπορούμε να πούμε:

-Πήραμε, πήραμε, ένα υποβρύχιο λιγότερο.

Ό,τι φορολογικό νόμο και να φτιάξεις… άμα δεν έχεις φοροεισπρακτικό μηχανισμό, θα θεωρείται δικαιότερο να τα παίρνεις από εκείνους που μια ζωή τα δίνουνε.

Για το ότι δεν έχεις φοροεισπρακτικό μηχανισμό φταίνε όσοι τα πάνε καλά με την εφορία και δημιουργούν στις ΔΟΥ ψεύτικο κλίμα ευφορίας, ότι δεν περνάει κουνούπι αφορολόγητο.

-Είναι υποχρεωμένος ο Γιωργάκης να μην παίρνει πολλά από τους πλούσιους;

-Όχι. Μα ο Μητσοτάκης και ο Καρατζαφέρης λένε ότι αν φορολογήσεις άγρια τους πλούσιους θα πάρουνε τα λεφτά και θα φύγουνε στο εξωτερικό!

-Ναι; Και τώρα δηλαδή τι κάνουνε; Πάλι έξω δεν τα βγάζουνε τα λεφτά τους; Αφού στην Ελλάδα δε μπορούν να τα επενδύσουν ούτε ως χρήμα.

Ναι, αλλά αν φορολογήσεις τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα πάρουνε τις επιχειρήσεις τους στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Αλβανία, στη Ρουμανία. Ναι; Δηλαδή και τώρα που δεν τους φορολογείς πού τις πηγαίνουνε τις επιχειρήσεις τους;

Ο λόγος που δε θέλουν να φορολογηθούν δεν είναι για να μην φύγουνε στο εξωτερικό. Δεν θέλουν να φορολογηθούν δίκαια, γιατί δεν θέλουν να πληρώνουν. Οι μπαμπούλες για ανώνυμες αγορές, ή σχέδια της πλουτοκρατίας, είναι για τους ηλίθιους.

Στη Σουηδία που έχουν δίκαιο φορολογικό σύστημα και όταν έχεις εισόδημα πάνω από ένα υψηλό όριο πληρώνεις φόρο μέχρι και 80%, εκεί στη Σουηδία δεν έχουν βιομηχανίες; Τις πήρανε οι Σουηδοί επιχειρηματίες και φύγανε; Όχι βέβαια. Τα λοιπά για το Λεπά.

Ο πατριώτης μας που ενημέρωσε το Γιώργο ότι έδωσε τη σύνταξή του στο κράτος για το καλό της οικονομίας μας, μας εξηγεί ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ παίρνει σκληρά οικονομικά μέτρα γιατί ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: