2/9/09

Η ΑΝ-αγορά του ΙΣΩΣ

Η αγορά των κολλητών σε κόλλα αναγοράς.

Κανείς δεν ασχολείται με την επαύριον, γιατί αυτό δεν πουλάει. Πουλάει μόνο το τί γίνεται τώρα και αν γίνεται όχι κάτι σίγουρο, γιατί μπορεί να κριθεί. Θέλουμε υποθέσεις, διαρροές και άλλα κολοκύθια τούμπανα, διότι περί ορέξεως κωλοκατάσταση.

Τι προοπτικές και άλλα τέτοια δύσκολα πράματα!... Είναι σα να λες σ' ένα πιτσιρικά που καπνίζει πως μετά από 40 χρόνια θ' αρρωστήσει. "Τι με νοιάζει εμένα τι θα γίνει μετά από 40 χρόνια! Αφού αύριο μπορεί να με πατήσει κάνα αυτοκίνητο. Ας χαρώ τώρα τη ζωή μου."

Γι' αυτό τα κόμματα εξουσίας προεκλογικά δεν έχουν ουσιαστικά καμία εξαγγελία, καμία δέσμευση για βάσις στην οικονομία, την παιδεία, την εργασία, την Υγεία. Τι επενδύσεις στο μέλλον... τζόγος και φύγαμε. Όλα στο πόδι, όλα είναι τίποτα.

Οι νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας και Πρέβεζας ζητούν περισσότερα έργα. Ή περισσότερο αίσθημα εννοούν ή την Ιονία Οδό. Έτσι κι αλλιώς χαμένοι από χέρι είναι όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, αφού από τη γέφυρα Ρίου Αντίριου δεν προβλέφθηκε να περνάει τραίνο όπως ήθελε ο Χαρίλαος Τρικούπης, που θα τον ξεχάσουμε κι αυτόν, αφού χάσαμε τη Χαριλάου Τρικούπη από τα δελτία ειδήσεων και έχουμε την Ιπποκράτους, άνευ λογικής και Κράτους.

Όσο βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο μη ζητάτε έργα. Δεν παίζονται, λέγονται αλλά δε γίνονται για να μην κλαίγονται. Προεκλογικά, τα έργα και να γίνουν θα είναι ακατάλληλα.

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της εκλογολογίας που μαστίζει τη ΝΔ και την λοιπή χώρα: οι μισοί ΝΔτες θα πάνε να ψηφίσουν άμεσα τον Οκτώβριο και οι άλλοι μισοί θα πάνε να ψηφίσουν τον Μάρτιο μετά τη μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Οι υπόλοιποι μισοί ΝΔτες θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ γι' αυτό είναι μισοί από δω και μισοί από κει.

"Είμαστε λύση, όχι το μικρότερο κακό", είπε ο Χάρης Καστανίδης για το ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, είστε λύση, εντάξει δεν είστε μικρότερο κακό, αλλά μικρότερο καλό; Δε συμφέρει. Μήπως, κύριε Καστανίδη, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μικρότερο κακό αλλά το μεγαλύτερο κακό; Τα λέμε αυτά, γιατί στην Ελλάδα όλα γίνονται. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται επί ποδός ανάληψης της εξουσίας ως μόνη λύση. Τις περισσότερες φορές όμως στη χώρα μας οι λύσεις στο πόδι είναι χειρότερες από το πρόβλημα.

ΓΝΩΜΙΚΟ: Δεν απαντά ούτε ο Αλέκος, ούτε η Αλέκα ούτε ο Αλέξης: μέχρι πότε η αριστερά θ’ αναρωτιέται αν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: