18/9/12

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τρίτη ημέρα της εβδομάδος, 18η Μπρυμαίρ, 262α ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, λόγω δίσεκτου έτους, υπολείπονται 104 ημέρες μέχρι το 2013.

18η ημέρα μηνός Σεπτεμβρίου, σήμερα γιορτάζουν Αριάδνη, Αριάνα, Ευμένιος, Ευμένης, Ευμενία,Κάστωρ, Κάστορας, Κάστορης,Ρωμύλος, Ρωμύλιος, Ρωμύλης, Ρωμύλα, Ρωμυλία, Ρωμύλη, Ρωμυλαία Αύριο Σάββατο γιορτάζει ο Σαββάτιος, Σάββατος, Σαββάτης, η Σαββατία, Σαββατίνα, Σαββάτα, Σαββάτη και Σαββάτω είσαι και φαίνεσαι με Ωμέγα.

18η Σεπτεμβρίου 1851 κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της εφημερίδας «New York Times», οι Νεοϋρκέζικοι Καιροί ή Τάιμς της Νέας Υόρκης. Έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 95 βραβεία Πούλιτζερ.

Σαν σήμερα, 18η Σεπτεμβρίου του 1970 θα πεθάνει ο Αμερικανός ρόκερ Τζίμι Χέντριξ, πρωτοπόρος στην παραμόρφωση του ήχου της ηλεκτρικής κιθάρας. Έτσι, στο Γούντ-στοκ έπαιξε τον εθνικό ύμνο της πατρίδας του με μία μόνο κιθάρα. Και μόνο αυτό θεωρήθηκε φωνή κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Πρώτες εμφανίσεις του Τζίμι Χέντριξ, θυμίζουμε, στη Γερμανία, όπου υπηρετούσε ως επαγγελματίας στρατιώτης σε αμερικανική βάση. Είχε εξαγοράσει μια ποινή του δύο χρόνων με δίχρονη θητεία. Αρνήθηκε να πάει να πολεμήσει στο Βιετνάμ.

18η Σεπτεμβρίου του 1936 ο Ολυμπιακός κατακτά το Κύπελλο Βαλκανίων νικώντας στον 3ο τελικό τη Λέφσκι Σόφιας με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη. Ίδια μέρα του 1991 η Manchester United παίζει στη Λεωφόρο εναντίον του Αθηναϊκού για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Dennis Law είναι σχολιαστής για το BBC. Το παράξενο της μετάδοσης έγκειται στην ύπαρξη δύο τηλεοπτικών συνεργείων στις δύο πλευρές του γηπέδου με σκοπό να φαίνονται διαφορετικές διαφημιστικές πινακίδες στις δύο μεταδόσεις. Σήμερα η τεχνολογία προχώρησε, άλλες διαφημίσεις βλέπουν οι θεατές του γηπέδου και άλλες όσοι παρακολουθούν τον αγώνα από τηλεοπτική συσκευή.

Το 1905 σαν σήμερα θα γεννηθεί η Σουηδή ηθοποιός Γκρέτα Γκούσταβσον, κατά κόσμον, Γκρέτα Γκάρμπο. Σήμερα κλείνει τα 58 ο έντεχνος συνθέτης Μιχάλης Τερζής, γεννήθηκε το 1954, ενώ 18 Σεπτεμβρίου του 1994 θα πεθάνει ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Φράνκο Μοσκίνο.

14η Σεπτεμβρίου του 1964 ο τελευταίος βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύγκζμπουργκ, παντρεύεται την πριγκίπισσα της Δανίας, Άννα Μαρία. Από τότε πολλές δεξιές οικογένειες βαπτίζουν έτσι με διπλή ονομασία τις κόρες τους. Οι μη βασιλικοί μια κοπέλα βαπτισμένη Άννα Μαρία τη λέγανε Μαριάννα, πώς λέμε Παπαχαραλάμπους.

18η Σεπτεμβρίου του 1834, σαν σήμερα, η Αθήνα ονομάζεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, με διάταγμα της αντιβασιλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: