6/6/09

Το ποσοstock της αποχής

Πού θα πάτε τη μέρα των εκλογών;

Με μεγάλη αποχή, η κάλπη δεν είναι η καλύτερη δημοσκόπηση ακόμα και μετά την ψηφοφορία. Σας συνιστώ να πάτε την Κυριακή να ψηφίσετε, γιατί αν δεν πάτε, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα σας έρθει σίγουρα η θεία φώτιση, τι έπρεπε να κάνετε και θα είναι αργά. Ψηφίστε ό,τι θέλετε.
Όχι, δεν κινδυνεύετε, γιατί η ψηφοφορία είναι μυστική, γι' αυτό ακριβώς το λόγο: για να μη σας πάρει είδηση ο κόσμος όλος τι ψηφίσατε.
Αυτή η εκλογική αναμέτρηση δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κανέναν στη χώρα μας και ο ΓΑΠ το είπε σαφώς: «’Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».
Όσοι ψηφίζετε σε νησιά, καλό θα είναι μετά τις εκλογές μη σκεφτείτε να επιστρέψετε με πλοίο. Πώς θα μειωθεί η αποχή Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων;
Ιδέα Μαρκογιαννάκη: Να συλληφθούν Κυριακή πρωί τα τέκνα όσων δεξιών αυτή τη μέρα σκέφτονται να πάνε για μπάνιο και να ξεχάσουν να γυρίσουν. Τα συλληφθέντα παιδιά να μεταφερθούν στο Ηρώδειο για εκφοβισμό, μέχρι να γυρίσουν έγκαιρα οι γονείς τους και να ψηφίσουν ΝΔ.
«Στείλτε τους για μπάνιο, ψηφίστε και κολυμπήστε μετά».
«Ψηφίζετε έγκυρο, κάνει τους βολεμένους ν’ ανησυχούν».
Άντε και καλό βόλεμα. (Κάποιοι το λένε «…και καλό βόλι»)
Τι να κάνουμε, εμείς δεν ψηφίζουμε κατά συνείδηση όπως οι βουλευτές μας (Όταν τους το θυμίζει ο αρχηγός τους) . Εμείς ψηφίζουμε κατά την είδηση. Ό,τι ακούσουμε δηλαδή, ότι κάνουν οι περισσότεροι το κάνουμε κι εμείς. Γι’ αυτό αυνανιζόμεθα ατερμόνως και κοιτάζουμε στα νούμερα της AGB: Για να ξέρουμε τι να λέμε το πρωί στη δουλειά μας:
«Βλέπω κι εγώ αυτό που βλέπετε όλοι εσείς».
(Θα σας άρεσε το "Ψηφίζω κι εγώ ό,τι ψηφίζετε όλοι εσείς";)
Το κακό είναι ότι και οι άλλοι το ίδιο σκέφτονται, άρα ένα τεράστιο ποσοστό παρακολουθεί κάποια τηλεοπτικά προγράμματα (και ψηφίζει κάποια κόμματα) τσάμπα και βερεσέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: