23/3/09

ΓΙΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η κρίση δεν αφήνει περιθώρια για όνειρα της κονόμας. Ο τζόγος και τα τηλεοπτικά παιχνίδια γνώσεων θεωρούνται οι καλύτεροι προορισμοί για έξοδο ενός πολίτη από το λάκκο με τα φίδια.

Για να βοηθήσουμε στην κατάσταση κι εμείς, από δω και μπρος θα σας δίνουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε, αβέρτα κουβέρτα, μην τυχόν και σας χρειαστούν κάποτε.

Από τα πιο παράξενα γεγονότα του πλανήτη:

Ο πρώτος Άγγλος που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ήταν ο Ρόυς της γνωστής Rolls Royce, η οποία παράγει και μηχανές αεροσκαφών, όπως του Μπόινγκ 777 που παρουσιάζει σήμερα σοβαρό πρόβλημα. Μια και τ’ αναφέραμε, η πόλη με τις περισσότερες Rolls Royce ανά κεφαλή είναι το Χονγκ Κονγκ. Αν σκεφτούμε ότι η κρίση δεν αγγίζει την Κίνα η διαφορά θα μεγαλώσει.

Ο συντομότερος πόλεμος στην ιστορία του ανθρώπου ήταν ανάμεσα στη Ζανζιβάρη και τη Βρετανία το 1896. Η Ζανζιβάρη παραδόθηκε μετά από 38 λεπτά.

Η Disneyland στις Η.Π.Α. είναι μεγαλύτερη από τις πέντε μικρότερες χώρες του κόσμου μαζί.

Οι ορεινές κατσίκες είναι στην πραγματικότητα μικρές αντιλόπες. Η εμφανής διαφορά μεταξύ τους είναι ότι οι ορεινές κατσίκες έχουν τα αφτιά τους ψηλά.

Οι Μογγόλοι ρίχνουν αλάτι στο τσάι τους αντί για ζάχαρη. Ο λόγος προφανής, παραδοσιακά μετακινούμενοι σε ερήμους και στέπες χρησιμοποιούσαν το αλάτι για κατακράτηση υγρών τους μύες.

Ποια ήταν η πρώτη εφεύρεση που έσπασε το φράγμα του ήχου; Το μαστίγιο.

Ποιο είναι για τον άνθρωπο το πιο επικίνδυνο ζώο που υπήρξε ποτέ; Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις. Είναι το κουνούπι. Μόνο την ελονοσία να σκεφτείς, θα καταλάβεις ποιο ζώο κατάφερε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους. Το κουνούπι. Εμφανίστηκε και στην Αθήνα το ασιατικό κουνούπι Τίγρης.

Ποια είναι τα πρώτα ζώα που εξημερώθηκαν από τον άνθρωπο; Οι τάρανδοι.

Ποια είναι τα πιο θορυβώδη όντα στον ωκεανό; Οι γαρίδες.

Πώς μυρίζει η Σελήνη; Μάλλον θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιον να σας πει, σας το λέμε εμείς. Σαν μπαρούτι.

Ποια η μεγαλύτερη κατασκευή στον κόσμο, που έφτιαξε ποτέ άνθρωπος; Μη βιαστείτε ν’ απαντήσετε από μέσα σας, είναι η χωματερή Fresh Kills στο Staten Island της Νέας Υόρκης. Θαυμάστε το είδος μας. Το προϊόν που παράγουμε περισσότερο είναι σκουπίδια.

Ποιος είναι ο πιο γνωστός χορτοφάγος άνθρωπος που πέρασε μέχρι στιγμής από τον πλανήτη; Ο Χίτλερ.

Για ενστάσεις στα τηλεπαιχνίδια σε περίπτωση που χάσετε.

Παραδοσιακά λάθη του ανθρώπου:

Η μνήμη των χρυσόψαρων δεν διαρκεί τρία δευτερόλεπτα, όπως επικράτησε να λέγεται και να γράφεται, αλλά τρεις μήνες.

Οι στρουθοκάμηλοι δεν χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο όπως έμεινε να πιστεύουμε. Στρουθοκαμηλισμός υπάρχει, αλλά οι στρουθοκάμηλοι διαχωρίζουν τη θέση τους.

Φωτιά στις παραδόσεις τώρα: Τα κιλτ, οι γκάιντες, ο αρνίσιος πατσάς, το βραστό κουάκερ, το ουίσκι και το παραδοσιακό μάλλινο σκοτσέζικο ένδυμα δεν προέρχονται από τη Σκοτία.

Η λαιμητόμος παραδοσιακό εκτελεστικό εργαλείο της Γαλλίας εφευρέθηκε στο Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Το χρησιμοποιούσαμε κι εμείς την εποχή πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: