15/10/08

Η αγκινάρα τώρα δικαιώνεται

Στις εποχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ζούμε,
το μόνο που μας έλλειπε ήταν να μας μαγειρεύει η Καλομοίρα.
Το πρώτο μας σχετικό βίντεο που εκθέτουμε δημοσίως:


ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Διαβάσαμε για βιοκαύσιμα από αγκινάρα που παράγει εταιρεία
στη Λάρισα σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Προσωπικά με δικαιώνει το γεγονός, γιατί από μικρός
δεν έβλεπα με καλό μάτι την αγκινάρα στο πιάτο.

Γι' αυτό πιστεύω είναι καλύτερα να την καις παρά να την τρως.

Αν άκουγα, «Έμεινε ένα πιάτο αγκινάρες,
θα τις φας ή να τις πετάξω στον καυστήρα;», τότε
θα έλεγα με την άνεσή μου, «Στον καυστήρα», φυσικά.
Όταν όμως άκουγα, «Θα τις φας τις αγκινάρες
ή να τις πετάξω;», τότε μ’ έπιαναν τα οικολογικά μου
και έτρωγα το μισητό πιάτο, ειδικά το αγκιναροκούκι.
Βέβαια, με τη χρήση της αγκινάρας ως πηγή καυσίμου
θα έχουμε και επακόλουθα, όπως:
-Αυξήθηκε η διεθνής τιμή της αγκινάρας στα 5 δολάρια το καφάσι.
ή
-Παρακαλώ, δυο κιλά αγκινάρες.
-Αμόλυβδη ή σούπερ;
-Με μπερδεύεις, παλικάρι μου.

Ή θα πηγαίνουμε στο μανάβη και θα παίρνουμε δυο λίτρα αγκινάρα.

-Καλά, ε, πήρα ένα υβριδικό αυτοκίνητο,
καίει δυο φύλλα αγκινάρα το χιλιόμετρο.
ή
-Κοιτάσματα αγκινάρας βρέθηκαν στο Θεσσαλικό κάμπο.

Τελικά η αγκινάρα βρίσκει το δίκιο της αναδεικνύεται η αξία της.
Για το αγγούρι και το νέφτι, νεώτερα αργότερα.

1 σχόλιο:

  1. Γιατί το χειμώνα ο Γιωργάκης φοράει ωτασπίδες;
    Για να αποφεύγει τα ρεύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή