16/12/07

ΘΑ ΦΥΓΩ ΝΥΧΤΑ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Νέα κινηματογραφική ταινία, θρίλερ. «Θα φύγω νύχτα».

Δεν είναι τυχαίο που οι παραιτήσεις υπουργών, το τελευταίο διάστημα, στη μικρή πόλη «Hellas» ανακοινώνονται λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ. Εκτός από δημόσια έργα η τηλεόραση ασκεί πλέον και εκτελεστική εξουσία. Ο Κώστας με τον Θόδωρο βλέπουν καθημερινά δελτία ειδήσεων. Αν διαπιστώσουν ότι οι δημοσιογράφοι έχουν στο στόχαστρο έναν υπουργό τον παραιτούν την επόμενη νύχτα.

Κυρία της υψηλής κοινωνίας αναλαμβάνει νέα υπουργός συνταξιούχων. Μια κάμερα στο μυαλό της την ακολουθεί παντού. Ένα αυθαίρετο κι ένας διορισμός, που είχε πάρει μαζί του ο προκάτοχός της, επιστρέφουν στο γραφείο της και την απειλούν με αποκαλύψεις και παγανιστικές «μαγγινείες». Η κυρία απειλεί με πιστόλι φωτοβολίδας τα φαντάσματα που την περιτριγυρίζουν. Αυτό τα νευριάζει κι έτσι, στην παρέα προστίθεται κι ένα ναυάγιο στη Σαντορίνη, αλλά κι ένα αιρκοντίσιον θανάτου σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας. Ξαφνικά από την ανοιχτή τηλεοπτική συσκευή βγαίνει ο Μητσοτάκης μ’ ένα φαρμακερό χαμόγελο στα χέρια του: «Τα φαντάσματα επιστρέφουν μόνο όταν τα σκέφτεσαι», της εξομολογείται κι εξαφανίζεται σκασμένος στα γέλια.
«Θα φύγω νύχτα». Ταινία τρόμου που δείχνει ότι η ασφαλιστική δικλείδα της εξουσίας, διαβατήριο για κάθε παρανομία, είναι και η κύρια απειλή των ηρώων που μπλέκουν με τους συνταξιούχους και τους δημοσιογράφους.
Σημειώνουμε ότι στην πραγματική ζωή, απ’ όπου υποθέτουμε και το σενάριο της ταινίας Τσιτουρίδης και Μαγγίνας έφυγαν από το Υπουργείο Απασχόλησης και Πρόνοιας νύχτα Σαββάτου. Μην πάτε να δείτε την ταινία Κυριακή, γιατί θα ξέρετε το τέλος.
Την βαθμολογούμε με τρία αστέρια τηλεοπτικά.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: