1/12/07

ΛΙΑΚΟ

Γιατί στη λευκή πυραμίδα οι Αιγύπτιοι θάψανε τον Έλληνα υπασπιστή του μεγάλου Αλεξάνδρου που την κατέλαβε;

Γιατί τον θάψανε σε βάθος πενήντα μέτρων; Γιατί σκάβανε μια βδομάδα για ένα τάφο;

Επειδή φοβόντουσαν ότι του Μεγάλου Έλληνα θα του σηκωθεί και μέσα από το χώμα και θα την αρπάξει καμιά περαστική τους γυναίκα του Φαραώ, γι’ αυτό.

Πού συμφωνούσαν πάντα οι Εβραίοι με τους μεγάλους τους εχθρούς τους Αιγύπτιους; Μόνο σ’ ένα. Ζήλευαν τα κρυφά χαρίσματα του Έλληνα. Και τι κάνανε οι Εβραίοι; Γεννιόταν αγόρι και του κάνανε περιτομή. Του κόβανε ένα πετσάκι από το τσουτσούνι του. Γιατί όμως οι Εβραίες μητέρες, όταν γεννούσαν αγοράκι με μακριά τη φούστα του τσολιά το κρύβανε; Επειδή μόλις το έβλεπε ο ραβίνος στην περιτομή, όχι ένα πετσάκι, ολόκληρο το τσουτσούνι θα του ’κοβε. Και ξέρετε γιατί; Ξέρετε πολύ καλά, αλλά το θυμίζω. Φοβόντουσαν ότι το αγοράκι είναι από Έλληνα και φωτιά στα μπατζάκια τους.

Αθάνατη ελληνική ναυτιλία. Κάθε …ντιβάνι και καημός. Σ’ όλη τη Μεσόγειο, απ’ όπου πέρναγε ελληνικό εμπορικό πλοίο, μετά από 9 μήνες αν γεννιότανε αγοράκι το πρώτο που κάνανε, του τη βγάζανε έξω και τη μετράγανε για να δουν αν το παιδί είναι δικό τους. Και τώρα γίνεται το ίδιο, μην κοιτάτε που τα ελληνικά πλοία δεν έχουνε Έλληνες ναύτες. Ο καπετάνιος τους φτάνει και τους περισσεύει. Περισσότερη δουλειά, βέβαια, αλλά σκορπάμε τα γονίδιά μας σ’ όλο τον κόσμο.

Ποιοι μας κοροϊδεύουν για να μη μάθει το ελληνικό έθνος την ιστορική αλήθεια; Αύριο δεν ξέρω αν θα ’χω βιβλία να πουλήσω. Εξαντλούνται. Αν βρω, θα με βρείτε στα Χαυτεία ή εκεί κοντά. Ως τότε, βαθιά και ελληνικά, γεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: