10/6/19

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ' ΕΝΑ ΨΗΦόΛΑΚΑ

Από 6/6/07
Μέχρι σήμερα ψήφιζα σαν άνεργος, απελπισμένος μέχρι Παναγίας. Ψήφιζα μόνο μια υπόσχεση, που δεν έδινε κανείς: «Μόνιμη δουλειά κι ας έχει χαμηλό μισθό.»
Τελευταία όμως το επίπεδό μου ανέβηκε. Όλες οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κόμματος με βοήθησαν να ψηφίζω σαν βολεμένος. Και μάλιστα δεν ψηφίζω κόμμα πια, είναι μπανάλ και βαρετό, γιατί υπάρχει μόνο ένα στο ψηφοδέλτιο που ρίχνω στην κάλπη. Επίσης, βαριέμαι να ψηφίζω κυβερνητικά προγράμματα. Δεν προλαβαίνω και να τα διαβάσω!

Πάντως, ψηφίζω με πλουραλισμό. Δεν το ρίχνω σε κόμματα, το ρίχνω σε υποσχέσεις. Και μία και δύο και τρεις και τέσσερις υποσχέσεις. Όλα τα μωρά στην κάλπη.

-Ψηφίζετε για σταθερή κυβέρνηση;
-Ναι, για να μην τρέχει ο φτωχός να ψηφίσει ψηφίζουμε και μου κόβει στη μέση το ρουσφέτι.

-Απεργίες;
-Κομμένες. Να μην κάνουν απεργίες, γιατί έτσι χάνω κι εγώ μεροκάματα.

-Διαδηλώσεις;
-Ούτε διαδηλώσεις. Δημιουργούν μποτιλιάρισμα.

-Μα, φτωχός άνθρωπος, έχετε αυτοκίνητο;
-Φυσικά και έχουμε αυτοκίνητα. Κάποτε μεγαλύτερη ανάγκη μας ήταν αυτό που αποτελούσε και κύριο σύνθημα των δύο κυβερνητικών κομμάτων: «Φτηνά αυτοκίνητα». Βέβαια, τελικά, μετά τις εκλογές αγοράσαμε ακριβά τ’ αυτοκίνητά μας, αλλά δε βαριέσαι! Σε παλιότερες εκλογές κυριαρχούσε η υπόσχεση γι’ αύξηση των αγροτικών συντάξεων. Σήμερα όμως οι επίδοξοι κυβερνήτες μας ασχολούνται με τις συντάξεις των εργαζομένων. Πριν τις προηγούμενες εκλογές, θυμάμαι, ακούγαμε: «Θα πάρετε καλή σύνταξη». Σήμερα ακούμε: «Ναι, θα πάρετε σύνταξη». Γι' αύριο συζητιέται σοβαρά: «Ίσως και να πάρετε σύνταξη». Τι καλύτερο; Σα ν’ ακούω: «Μπορεί και να μη γεράσεις ποτέ.» Για πάντα παιδιά, για πάντα παιδιά, για πάντα παιδιάαααααχ!

ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΑΜΕ: «ΟΔΗΓ-ΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ»

ΣΥΝΕΝΤΥΞΗ Μ' ΕΝΑΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ:"ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΩ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: