12/5/17

Η δήθεν εμπιστοσύνη είναι σταθερή αξία

 Στην Ελλάδα έχουμε σταθερές αξίες. Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία.

Ο Μαρινάκης εκτός από τη διαιτησία έχει έχει εμπιστοσύνη και στην ελληνική δικαιοσύνη που τον έχει αναλάβει εδώ και χρόνια, αλλά για κάποιο λόγο αργεί να τον εξυπηρετήσει κι αυτόν και ο Κορυδαλλός διαμαρτύρεται.

Σύμφωνα με τα παραπάνω η ελληνική δικαιοσύνη είναι έμπιστη και στη ΝΔ και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία είναι έμπιστη και η ελληνική διαιτησία.

Οι καναλάρχες έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική τσαμπαρία. Μια ζωή έβγαζαν τσάμπα λεφτά από κρατικές διαφημίσεις, από κρατικές, αλλά και ιδιωτικές τράπεζες, τώρα τους επιστρέφεται τσάμπα χρήμα και από την ελληνική δικαιοσύνη.

Οι καναλάρχες άνευ αδείας έχουν εμπιστοσύνη στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο που βρίσκεται σε αγρανάπαυση μέχρι να πέσει η κυβέρνηση.

Οι άδειες έχουν εμπιστοσύνη στη σημαία.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει εμπιστοσύνη στη Χρυσή Αυγή.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα έχει σταθερή αξία το Συμβούλιο Επικρατείας των 25 δικαστών. Δεκατρείς είναι αρκετοί να σχηματίσουν απόλυτη πλειοψηφία και όσες κυβερνήσεις θέλουν. Τώρα έχουν αυξημένη δεκατεσσάρων στους εικοσιπέντε και μπορούν όχι να κυβερνήσουν, αλλά να μην κυβερνήσει η εκλεγμένη κυβέρνηση.

Το διορισμένο ΣτΕ δεν μπορεί να νομοθετήσει, μπορεί όμως να εμποδίσει στο εκλεγμένο νομοθετικό σώμα, τη Βουλή, να νομοθετεί. Με κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορούσε να αφήσει τη Βουλή να νομοθετεί αντισυνταγματικά.

Θα ξαναρωτήσω: ποιος μπορεί να προσβάλει απόφαση (γνωμοδότηση τη λένε) του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καθένας μας; Ναι, αλλά πού; Σε πιο ανώτατο δικαστήριο ή σε ευρωπαϊκό ή (ακόμα χειρότερα) σε διεθνές;

Για να μην πει κάποιος ότι το αδικούμε, το ΣτΕ διαθέτει και μία απρόσμενη σταθερή αξία: τον σταρχιδισμό του όταν τις γνωμοδοτήσεις του τις γράφουν στ' αρχίδια τους κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Ακόμα δεν είδα στο διαδίκτυο κυκλοφορούσα φωτογραφία εργαζομένων του ΜΕΓΚΑ που πανηγυρίζουν για κάποια καθυστερημένη πληρωμή των δεδουλευμένων τους. Αυτό θα ήταν πραγματική σταθερή αξία.

Τίτλος που ήρθε δεύτερος: “Παραέχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”. (Το αρχικό Δέλτα επίτηδες πεζό)

Τα ελληνικά του Κωστάκη Καραμανλή ήταν ευγενώς υπονοούμενα. Έλεγε νταβατζήδες για να μην πει το χοντρό “τσαμπατζήδες”.