14/2/17

Η μέρα των Deutsch-ευμένων

 Δηλαδή ο Κούλης πήγε Γερμανία για τη μέρα των ερωτευμένων;


❒ Θέλουμε Κούλη πρωθυπουργό και να μας συγχωρέσει ο Θεός που αργήσαμε να τον πιούμε. (Ποιον;)

ΓΛΩΣΣΑ
Εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών αλλάζουμε λεκτικές εκφράσεις μας. Πχ το “απεργία πείνας" γίνεται “απεργία μνημονίου” ή και “απεργία ΔΝΤ” ή και -για πιο διαβασμένους- “απεργία προγράμματος”.

Δεν με παραξενεύει καθόλου που οι Έλληνες βλέποντας αλλαγή των πραγμάτων θέλουν ξανά πρωθυπουργό Μητσοτάκης. Ό,τι και να δώσει μια αριστερή, άντε προοδευτική,  κυβέρνηση στο λαό είναι μοιρασμένο σε όλους και δεν πολυφαίνεται στην τσέπη του καθενός βιαστικού αρπακολατζή. Αν δεν φτάνει για αλλαγή αυτοκινήτου δεν είναι παροχή. Οι Έλληνες θέλουν λαμογιές, να βρίσκονται εκεί κοντά -συνήθως από κάτω- να κονομήσουν κι αυτοί. Ξέρουν ότι αυτό επιβαρύνει την κατάσταση, ότι κάποτε ο λαός θα κληθεί να πληρώσει κι αυτά τα σπασμένα, αλλά δεν ενδιαφέρει κανέναν, γιατί το κόστος θα μοιραστεί σε όλους -τους φτωχούς- “...εγώ τότε θα έχω λεφτά να πλερώσω”.

❒ Ο Ντομπρόβσκις κάνει κριτική στο ΔΝΤ. Μπου-χα-χα-χα-χα....
Όλοι οι νομπελίστες και μη, αξιόλογοι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι οικονομολόγοι, αλλά και υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκλεγμένοι και μη, λένε ότι είναι παράλογο για μια χώρα, ειδικά για την Ελλάδα, να έχει πλεονάσματα 3,5%. Απορώ γιατί θα τα έχουμε και για μετά το 2018; Γιατί να νευριάζουμε διαβάζοντας άρθρα και δηλώσεις τους ότι έχουμε δίκιο, αφού τελικά πάλι γυμνοί στο λάκκο με τα κωλοδάχτυλα θα πέσουμε; 
❒ Γιατί να μη δεχτεί η κυβέρνηση τις ομαδικές απολύσεις, αφού αυτές μπορούν σήμερα να εφαρμοστούν μόνο στις τράπεζες; Πάρα πολύς κόσμος θα ευχαριστηθεί αισθανόμενος ότι έχασε τη δουλειά του ο τραπεζικός υπάλληλος που του φέρθηκε σαν σκουπίδι. Μετά από αυτή τη λαϊκή χαρά, μπορεί να καταργηθεί το μέτρο, όχι πως ενδέχεται να υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις με τόσο μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που να τις πιάνει.

Προσοχή, το ΔΝΤ ζητά μείωση του χρέους, αλλά όχι του δικού του τμήματος. Να μειωθεί δηλαδή ό,τι χρωστάει η Ελλάδα στους άλλους. Δηλαδή είμαστε 10 που δανείσαμε τον κυρ-Παντελή. Εμένα που είμαι πονόψυχος μου χρωστάει 50 και στους άλλους τους σκληρούς από 10 και βγαίνω και λέω: “Δε ντρέπεστε; Θέλετε να καταστρέψετε τον κυρ-Παντελή; Να του χαρίσετε τα 2-3 ο καθένας σας. Εμένα θα μου χρωστάει τα ίδια, εκτός αν μου ζητήσει κι άλλα”.

❒ Ο Κούλης θα λείψει για λίγους μήνες από την Ελλάδα, θεωρείται απαραίτητος για την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ, γι' αυτό παρακαλεί μέχρι τις γερμανικές να μη γίνουν οι πρόωρες εκλογές που εξήγγειλε και φέτος στην Ελλάδα.

Ναι, ναι, ο Κούλης φοράει τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος. Απ' έξω. Από μέσα όμως τι φανέλες φοράει;

❒ Ευτυχώς που έχουμε ανεξάρτητη ελληνική (Ν)Δικαιοσύνη, αλλιώς: (μεταξύ πολλών άλλων)
  • Τα παλικάρια με τις “ηλεκτρικές” εταιρείες που παρακρατούσαν τα χαράτσια μας και τα έβγαζαν στην Ελβετία και άλλα παραδείσια νησιά, θα ήταν αναγκασμένα μετά την καταδίκη τους να επιστρέψουν και τα κλεμμένα. Έτσι δεν θα τα ξόδευαν πλουσιοπάροχα στην αγορά, δεν θ' ανόρθωναν, δηλαδή, την οικονομία μας.
  • Θα είχαμε τους χρυσαβγάδες για χιτλερικούς. Μην τολμήσει κανείς να προσκυνήσει τη ναζιστική σημαία ψάλλοντας τον εθνικό ύπνο εκείνης της Γερμανίας, αμέσως να τον κακοχαρακτηρίσουν. Ευτυχώς το δικαστήριο θα τους ζητήσει συγνώμη.
  • Θα ήταν φυλακισμένος ο Μπέος.
  • Αν δεν είχαμε ανεξάρτητη ΝΔικαιοσύνη θα είχε σώσει να πληρώσει ο Θέμας το πρόστιμο που του επιδικάστηκε για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Πόσο μαλάκες είναι; Ποιοι; Αυτοί που λένε στους Γάλλους, “Σώστε την ευρωζώνη, μην ψηφίζετε Λεπέν”.

Music File Hosting - Download Audio -

Δεν υπάρχουν σχόλια: