15/4/15

Βάλαν το Μπάσχα να φυλάει τα πρόβατα

Βάλαν το Πάσχα να φυλάει τα πρόβατα 
Χριστός ανέστη. Εμείς να δούμε τι κάνουμε.

Οι αντι(σ)εξουσιαστές είδαν κι έπαθαν, κοντεύουν να τρελαθούν και καταγγέλλουν την «άχρηστη αστυνομία». Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν, «Κάναμε κατάληψη στο Πανεπιστήμιο και στο Πολυτεχνείο και οι μπάτσοι δεν κάνουν τίποτα. Και στη ΓΑΔΑ να μπουκάρουμε θα πουν ήρεμοι, “Παιδιά είναι θα τους περάσει”. Δηλαδή τι να κάνουμε για να μας δώσουν σημασία; Να γίνουμε αμερικανάκια και να προχωρήσουμε σε ομαδικές αυτοκτονίες μας; Λυπηθείτε μας!»

Ο Χριστός πρόλαβε κι ανέστη
Μια γερμανική κίτρινοφυλλάδα κάνει πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Κωστής Παλαμάς κι εμάς, έτσι αγαπάει ο Παναμάς.

-Χριστός Ανέστη.
-Όρεξη που την έχει!...


Απελαύνονται στην Ελβετία όσοι Έλληνες έχουν μυστήριες καταθέσεις εκεί. Για την ώρα παρελαύνονται στα συστημικά ΜΜΕ ως εθνικοί ευεργέτες.

-Χριστός Ανέστη.
-Και στα δικά σου.


ΠΟΥΘΕΝΑΣΧΕΣ
Τη φιλολαϊκή πολιτική την πληρώνει πρώτη η δημοσιογραφία. Η επικαιρότητα  πλήττεται με την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά μικρό το κακό, αφού τότε μεγαλύτερη ζημιά παθαίνει η Δημοκρατία. Πόθεν έσχες, από πού κρατάει το αίσχος σου.

-Χριστός ανέστη
-Μόνο;

Και ως Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζητά να συμμετέχει και το ίδρυμα της Εκκλησίας στην εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους της χώρας. Κάτι τέτοιες στιγμές θυμόμαστε ότι την προηγούμενη φορά του είχε φάει τη θέση ο ανέκδοτος Χριστόδουλος. Πεθάναμε στο γέλιο, στα χρέη και στον ακροδεξιό έργω λόγο.

-Χριστός ανέστη
-Πόσο;

 
Ο Άγιος Γιώργος δεν εορτάσθη τη Δευτέρα του Πάσχα. Προσοχή λοιπόν, ο δράκος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: