29/3/15

Ο Αλί Μπαμπά και τα 40 παλικάρια

Τα μείον της χρηματοπουστωτικής μας θεότητας.

 «Δε σας κλέβουμε, φυλάμε τα λεφτά σας τώρα που τα χρειάζεστε και θα σας τα επιστρέψουμε όταν αχρείαστα θα ’ναι».

Οι τράπεζες δίνουν λεφτά σε όσους δεν τα χρειάζονται, οι θεσμοί παίρνουν λεφτά από όσους τα χρειάζονται.

Ενισχύσατε την αποπεράτωσιν της αγίας τραπέζης, του ιερού ναού. Την εικονογράφησιν περατώνουν ο όσιος Μπόμπολας, ο ασκητής Βαρδινογιάννης, ο αγιορείτης στυλίτης Ψυχάρης και κάθε μέρα τ’ Αϊ Γιαννιού Αλαφούζου.

Οι δανειστές έχουν δικούς τους στο υπουργείο Οικονομικών που με τη γνωστή μέθοδο του λάθους κλέβουν λεφτά και τους τα δίνουν. Άλλοθί τους , το γνωστό άσμα του Κοινούση που είπε η Δούκισσα «Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε». Και πολλά άλλα κάνουμε, αλλά δεν είναι της στιγμής.

Τους διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση που δε χρειαζόταν να κλέβει, γιατί είχε απλώς νομιμοποιήσει την αναδιανομή πλούτου σε βάρος των φτωχών. Φεύγοντας όμως από τα υπουργεία οι προηγούμενοι έπρεπε να αφήσουν στο κατόπι τους ευγενείς κλέφτες με λευκά κολάρα.

Η τωρινή κυβέρνηση δεν τολμά να τους απολύσει. «Πρώτα θα γίνουμε Αλί Μπαμπά, θα βρούμε τη σπηλιά με τους θησαυρούς και φυσικά λίγο σουσάμι γαρνιτούρα για ν’ ανοίξει η πόρτα.

Σε λίγο όλο και περισσότεροι θα κάνουν αγωγές σε βάρος κατά καιρούς κυβερνώντων και θα ζητούν τα λεφτά τους πίσω. Πάλι θα τα κονομήσουν τα δικαστήρια.

Με τι ληστές έχουμε να κάνουμε; Ο Αλί Μπαμπά έκλεβε κλέφτες, ο Αρσέν Λουπέν έκλεβε πλούσιος και ζούσε σαν αριστοκράτης, ο Ρομπέν των Δασών λήστευε πλούσιους και τα έδινε στους φτωχούς, ο μιμητής του ο Τζέσε Τζέιμς έκλεβε από αυτόν που είχε και τα έδινε στους φτωχούς συγγενείς του που δεν είχαν, μετά τα έδιναν στον ίδο και πάλι δεν είχαν και άντε από την αρχή.

Οι δικοί μας κλέφτες, τα παίρνουν από όπου βρουν και τα δίνουν στο υπερκράτος που έχει ιδιώτες μετόχους.

Αλί, αλί και τρισαλί, μπαμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: