12/8/14

Ριζότο κέρατό μου


Ο τίτλος -ως και η φωτογραφία- αγανακτισμένος και άσχημος για να μη βρεθεί κι αυτός στην Αυγή υπέρ ατάλαντου.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΛΑΚά
Αντωνάκης κοντράρει στα ίσα τον Πούτιν. Με εντολή Σαμαρά απαγορεύεται από τούδε και στο εξής αλλά και στο εφεξής η εισαγωγή στην Ελλάδα Ρωσίδων χορευτριών. Προειδοποιεί ο Αντωνάκης την αδερφή Κύπρο ότι αν δεν ακολουθήσει κι αυτή τη σκληρή εθνική γραμμή στο θέμα των Ρωσίδων χορευτριών τότε με εντολή Σαμαρά θ' απαγορευτεί και η εισαγωγή στην Ελλάδα Κυπρίων τραγουδιστριών παντός φύλου.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ (Αγκρίκωλο) ΡΗΤΟ
Δε φτάνει που μια ζωή πληρώνουμε τις Ουκρανές τώρα θα τα σκάμε και για την ουκρανική κρίση;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
-Σας αρέσει ο Μπουτάρης,  μανδάμ;
-Μόνο ως μπύρα.

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
Φώτη, έχει τεράστια διαφορά η κυβερνώσα αριστερά που ευαγγελίζεσαι από την κυβερνωμένη αριστερά που διαπίστωσες -αργά -ότι πέτυχες.

ΜΑΞΙΜΟΥ
-Εντάξει, το παραδεχόμεθα, θα κάνουμε σε πρώτη φάση ιδιωτική Υγεία και Παιδεία. Δε χάθηκε ο κόσμος να πληρώνεις το σχολείο και το γιατρό. Πειράζει να ξοδεύεις; Άλλωστε γιατί τα έχουμε τα λεφτά;
-Δεν ξέρω γιατί τα έχετε τα χρήματα, πάντως εγώ δε τα έχω.

ΜΑΞΙΣΟΥ
Ο Αντώνης έφαγε κατακέφαλα τα αποτελέσματα άλλης μια δημοσκόπησης που τον ρίχνει κάτω από 20%, έφαγε κατακούτελα άλλη μια αλήθεια ότι οι δε μαζεύονται με τίποτα οι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας του, έφαγε και μια κραξιά από μέσα του: «Τι μαλάκας είμαι και πήγα κι έκανα τον Αβραμόπουλο επίτροπο αντί να κάνω εμένα;»

ΑΘήΝΑ
Γιε μου, αυτοί που θα μας απαλλάξουν οριστικά από τους φόρους ακινήτων είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Θα μας πάρουν τα σπίτια με τον ΕΝΦΙΑ, έτσι δεν θα μπορεί κανείς πια ποτέ να μας φορολογήσει τα ακίνητα που δε θα έχουμε.

ΑΘΕΝΣ ΓΚΡΙΣ
"Τζορτζ, το Αντωνάκις επέβαλε στη Ρωσία οικονομικές κυρώσεις τρίτου τύπου χωρίς ο Πούτιν να έχει σφάξει κανέναν, ούτε καν Παλαιστίνιο. Λες να το κάνει αυτό και κατά του Ισραήλ που σκοτώνει αμάχους;"
"Ντοντ γουόρι μάδερ", απάντησε με ετοιμότητα ο ΓΑΠ. "Η Γρεκία δεν θέλει να εξαντλήσει οικονομικά και άλλη χώρα εκτός της Ρωσίας. Άσε που αν μας επιβάλουν ακυρώσεις, στο Ισραήλ εννοώ...
"Κυρώσεις, Τζορτζ", διόρθωσε η Μάργκαρετ.
"Γιες άι νόου".
"Άι, άι, άι".
"Οκέι Μάδερ, άι φαγκρί, σόρι αγκρί, συμφωνάω, αλλά αν κυρώσει το Ισραήλ ο Σαμουήλ, σορι, ο Σαμαράς, πού θα βάλει μετά τα ροδάκινα που του περισσεύουν; Εμείς θα τ’ αγοράσουμε ως Ισραήλ και ως βοήθειά τους και θα τα πετάμε στους Παλαιστίνιους σαν χημικά και θα τους βομβαρδίζουμε αεροπορικώς με κοντέινερς φίσκα ροδάκινα που θα αφήνουμε να πέφτουν ώριμα πάνω από τα σχολεία και τα νοσοκομεία τους. Αλλά γιατί, μάμι, μισείς..."
"Γουάτ;"
"Γουάι γιου χέιτ σο ματς Παλαιστίνιανς;
"Μπικόζ ήταν φίλοι του ντάντι, Τζορτζ, δατς γουάι Μάργκαρετ χέιτς δεμ. Και σταμάτα να με λες μάμι, ο αδελφος σου ο Νικ είμαι."
"Άι νόου".
"Άι χάσου".

EΞΥΠΝΑΚΙΣΤΑΝ
Αυτή κυβέρνηση θα πέσει μόνη της σαν ώριμο ροδάκινο.

AGORA
Κόβουνε την Ελλάδα φέτες να την πουλήσουν. Κωδικός, ψωμί "Γκρις-Γκρις".

ΑΝΑΨΥΞΗ
Τελικά το ΤΑΪΠΕΔ δεν πουλάει τίποτα απουλήτως.

ΓΕΩΡΓΙΑ
Για να μην είμαστε άδικοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία θα δεχτεί να αγοράσει όλα τα αδιάθετα εξαιτίας του εμπάργκοφ φρέσκα ροδάκινα και ακτινίδια αφού πρώτα σιγουρευτεί ότι σάπισε και το τελευταίο, οπότε θα πέσουμε στο γνωστό "Εγώ προσπάθησα, αλλά οι Έλληνες πήγαν καλά να μου δώσουν σάπια".

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
«Είμαι μαλάκας», αναφώνησε άξαφνα ο Αντωνάκης και κανείς δεν τόλμησε να του φέρει αντίρρηση. Μόνο ο πρόθυμος Βαγγέλας συνηθισμένος έσπευσε να συμφωνήσει μαζί του: «Ναι, είμαι μαλάκας», είπε.

Τα μειωτικά γέλια έφταναν μέχρι τα τελευταία ουρητήρια της πόλης. Το κωμικό δράμα είχε φτάσει αφηγηματικά στο κεντρικό αστείο.

Ο Αντωνάκης ήθελε να περάσει στη ζούλα αντιλαϊκά μέτρα που θα πληρώσει η τσέπη του λαού δηλαδή και σκέφτηκε να το κάνει τον Αύγουστο στα μπάνια του λαού όταν όλοι θα λείπουν από τις πόλεις και τις τηλεοράσεις τους. Όμως μέσα σ’ αυτά τα μέτρα ήταν και η παραχώρηση παραλιών σε φίλους του ιδίου του Αντωνάκη, βουλευτών του, φίλων άλλων κυβερνητικών στελεχών και τοπικών κομματαρχών.

«Γιατί ριζότο κέρατό μου, βάλαμε και τον αιγιαλό στη ζούλα όταν όλοι είναι στις παραλίες; Για να μας πάρουν είδηση χωρίς ούτε καν ΜΕΓΚΑ και να μας κυνηγάνε με τις ομπρέλες να μας χώσουν τα κοντάρια στο γκώλο;» Το χειροκρότημα ήταν αυθόρμητο και οι πάροικοι του Μαξίμου εξήλθον ικανοποιημένοι μέσα στον ανελέητο καυτό Αύγουστο και από καιρικής και από πολιτικής απόψεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: