2/6/14

Κυβέρνηση απεριορίστων διαδρομών

Ο Φώτης Κουβέλης παραιτείται και από βουλευτής ή καλύτερα έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της Βουλής, δηλαδή στη διάθεση του Σαμαρά, ο οποίος δεν την κάνει αποδεκτή,  τουλάχιστον μέχρι την εκλογή Βενιζέλου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ανασχηματίζεται και ωθείται στην κεντρική τράπεζα Δυτικής Γερμανίας.

Ο γνωστός Βρούτσης που μπερδεύει τ’ αρχίδια με τις αμυγδαλές παραδέχτηκε ότι στο υπουργείο Εργασίας του και κανενός άλλου κατοικοεδρεύει «υπερυπουργός» του ΔΝΤ. Προφανώς για να μας βρει δουλειές.

Ο φερόμενος ως υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και ξαφνικού θανάτου συνταξιούχων διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες που κυκλοφορούν. «Καμία αλλαγή στις συντάξεις», είπε στη δήλωσή του ο κ. Μάρθας Βούρτσης. «Όλα όπως πριν για τους συνταξιούχους. Κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε μήνα και λιγότερα».

Ακόμα περιμένουμε από τον Κασιδιάρη άλλα βίντεο σαν αυτό του Μπαλτάκου, όπως υποσχέθηκε. Μήπως έλεγε ψέματα και δεν τα έχει; Ή μήπως αντάλλαξε τη σιωπή του με κάτι; Πάντως κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος.

Μόνο το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα  διαπραγματεύεται με την τρόικα. Κανείς άλλος.

Σύμφωνα με τη λογική Σαμαρά-Βενιζέλου-ΜΕΓΚΑ-ΑΝΤ-1 χθες στη Λισαβόνα η εθνική μας, όχι απλώς νίκησε την εθνκή Πορτογαλίας, αλλά θριάμβευσε, την ταπείνωσε με πανωλεθρία 0-0. Κάναμε καλύτερες αλλαγές και τα δικά μας κόρνερ δεν σημειώθηκαν σε καλές θέσεις για γκολ. Δεν βάλαμε περισσότερα γκολ από όσα έβαλαν οι Πορτογάλοι, ούτε όμως δεχθήκαμε περισσότερα απ’ όσα εκείνοι.

Ο Στουρνάρας αναπνέει τα λοίσθια της οικονομίας της χώρας μας και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με δήμαρχο Ψινάκη πνέει τα οπίσθια. Δούρειος άνεμος πνέει σε πελάγη ευτυχίας.

Στο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός του βώλου οδεύει προς για την πρώτη κατηγορία σε βάρος της Ξάνθης. Ο Βόλος στην τοπική αυτοδιοίκηση πέρασε στα τσικό.

Μας τηλεφώνησαν από ιδιωτικό ΙΕΚ ότι κάνουν σεμινάρια σε άνεργους δημοσιογράφους με χρήματα από ΕΣΠΑ. Μας χαρίζουν και 1.500 €. Εμείς πρώτα αναρωτηθήκαμε γιατί να δίνει χρήματα η Μέρκελ σε δημοσιογράφους και τους δωροδοκεί κι από πάνω. Τι θέλει να τους μάθει να λένε και να γράφουν; Φυσικά ρωτήσαμε την τηλεφωνήτρια πού βρήκε τον αριθμό τηλεφώνου και μάλιστα του σπιτιού μας. Η κοπέλα δεν ήξερε οπότε ανανεώσαμε την επικοινωνία μας μέχρι να μάθει ποιος καλός συνάδελφος και για το συμφέρον τίνος δίνει τηλέφωνα σε ιδιωτικό ΙΕΚ που θέλουν να συμπληρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό καταρτιζόμενων για να κάνουν αίτηση κονόμας από ΕΣΠΑ. Η κατάρτιση είναι επιπέδου ελληνικού σίριαλ, όπου οι "ήρωες" συνήθως πριν τις Απόκριες έκαναν σε φλας μπακ και τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: