2/5/14

Και λιτότης μας λιτοτήτων τα πάντα μας λιτότης

Εύλογα θα ρωτούσε κάποιος καλοπροαίρετος: «Μα αυτή η μονόπλευρη και καταστροφική μνημονιακή λιτότητα γίνεται για τη σωτηρία της Ελλάδας ή του Σαμαρά; Αφού και τους δύο καταστρέφει». Η απάντηση προφανής: «Οτιδήποτε γίνεται καις την Ελλάδα όπως και σε άλλες πρόθυμες χώρες αποσκοπεί στην σωτηρία της Μέρκελ που ειδικά μετά το φιάσκο στην Ουκρανία παλεύει να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους ότι δεν θα πληρώσουν τίποτα για τη σωτηρία των φτωχών χωρών. Οι Έλληνες μάλιστα θα χρηματοδοτηθούν μόνοι τους εκποιώντας με το (κρατικό) ζόρι τα ακίνητά τους.»

ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ
Παλεύεις να βρεις το έτερο ήμισυ να κάνεις παιδιά να φτιάξεις οικογένεια για να παλεύεις να μείνεις μόνος. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα και άλλοι παλεύουν να γίνουν διάσημοι για να φοράνε μετά τεράστια γυαλιά και καπέλα ώστε να μην τους αναγνωρίζουν.

Ποιος τρέμει στην ιδέα μην πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου; Εκείνος που χαίρεται με όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση: η Μέρκελ και η ακολουθία της. Ουσιαστικά λοιπόν μόνο αυτή έχει λόγο να τους ξαναψηφίσει.

Να πούμε κι ένα ευχάριστο νέο, θα ξαναβγούμε σύντομα ως χώρα στις αγορές, με μια μικρή διαφορά από την τελευταία έξοδό μας. Αυτή τη φορά δεν θα επιχειρήσουμε να πουλήσουμε ομόλογα, αλλά θα διοργανώσουμε μια λαχειοφόρο αγορά με πλούσια δώρα όπως εβδομάδες σε ελληνικά νησιά, βραδιές στα μπουζούκια και γεύματα με τον Σαμαρά. Έτσι θα βγούμε από την κρίση.

Για οικονομική ενίσχυση – σωτηρία του ΠΑΣΟΚ, εκτός από την εκλογική επιχορήγηση Μιχελάκη, θα γίνουν και γεύματα με τον Βενιζέλο. Επειδή η προηγούμενη αντίστοιχη προσπάθεια έμεινε στα αζήτητα, αυτή τη φορά ο τυχερός δεν θα αναγκάζεται να πληρώνει και το εστιατόριο και να μένει και νηστικός, αφού δεν θα προλάβει να φάει ούτε τζατζίκι μπροστά στην μεδεδοαρπάχτρα Βενιζέλο. Τώρα καθείς το ταπεράκι του και το γεύμα θα γίνεται στα γραφεία του κινήματος το οποίο θα προσφέρει δωρεάν ελιά.

Αρχική αποτυχημένη ονοματοδοσία του φερετζέ του ΠΑΣΟΚ ήταν «Ελιά Σημίτη». Προτιμήθηκε το σκέτη «Ελιά», αν και πολλοί προσθέτουν με νόημα και το «Καλαμών».

Η αλήθεια για την εκδίωξη του Ευαγγελάτου από τον Σκάι. Για να ησυχάσουν όλοι από τον απίθανο μπουμπούνα τον Χατζή που με τις ηλίθιες ερωτήσεις του που υπέκρυπταν αφελείς ισχυρισμούς, τους οποίους κάποιες φορές δεν δίσταζε να πετάει βουταρία στον αέρα νευρίαζαν όχι μόνο η Καλογεροπούλου και οι αριστεροί θεατές, αλλά κυρίως οι δεξιοί των οποίων ξεφτίλιζε τα πιστεύω. Ο Χατζής ήταν προεκλογικός κίνδυνος για   τη Νέα Δημοκρατία, έτσι αποσύρθηκε μέχρι νεωτέρας.

Για όσους δεν το θυμούνται  η Ελλάδα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η υπενθύμιση αφορά κυρίως στους ευρωπαίους ηγέτες. Οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται ποσώς και για κανένα ποσό που δεν έρχεται. Ούτε οι ψηφοφόροι, ούτε οι κυβερνώντες τους.

ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ;
Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ και μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ούτε σήμερα φαίνεται να συμμετέχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία, είναι μόνο στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: