5/3/14

Τροϊκαλαμάτα SOS

Του κακομοίρη του Βλαδίμηρου του Πούτιν του χρειαζόταν ένας γερός πόλεμος στην Ουκρανία για να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης επειδή θα τον σταματήσει.

Βλαδίμηρος Πούτιν στην Ουκρανία απέδειξε ότι η πολιτική εξυπνάδα της Μέρκελ δεν είναι μεγαλύτερη από εκείνη του δικού μας του Αντωνάκη. Σχετικό λαϊκό ρητό: "Πού πας, μωρή, γυμνή στ' αγγούρια;"

Μια και μιλάμε για εθνικά θέματα, Σαμαράς και Βενιζέλος κατάφεραν με τη ΝΕΡΙΤ να κάνουν την Ελλάδα μοναδική στον κόσμο χωρίς κρατικό ραδιόφωνο που υποστηρίζει το τραγούδι της χώρας.

Υπάρχει η σκέψη ακόμα και στην τηλεόραση ν' ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος. Δηλαδή η Αθλητική Κυριακή, ας πούμε, να μην ασχολείται με το αμφιβόλου ηθικής ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αλλά με τα ξένα και γενικά η κρατική τηλεόραση να μην παίζει ελληνικές ταινίες ή σίριαλ.

Η τελευταία τουρκική σειρά παίζεται εδώ και καιρό στα δελτία ειδήσεων όλων των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών. Πρωταγωνιστής ο Ερντογάν και ο γιος του, δυο πολύ πλούσιοι και πολύ κακοί ήρωες που κυβερνάνε τη χώρα όπως έκανε παλιά ο Γιάγκος Δράκος στα ψέματα.

«Δεν ξέρω πώς ν’ αρχίσω. Όσο κι αν έχω προετοιμαστεί γι’ αυτή τη στιγμή, νιώθω μια αμηχανία…». Έτσι λοιπόν ξεκίνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης την πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσε ως αρχηγός κόμματος. Αντέγραψε δηλαδή μια παράγραφο από το βιβλίο του Λάρι Κινγκ που έγραψε ο Μπιλ Γκίλμπερτ "Τα μυστικά της σωστής επικοινωνίας". Αποκαλύπτεις στο κοινό την αμηχανία σου, το φόβο σου κ.τ.λ. Το εγχειρίδιο αυτό που κυκλοφορεί σε βιβλίο έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες παραγράφους όπως, "Οικογενειακές συγκεντρώσεις, από γάμους μέχρι κηδείες", "Η τέχνη της πώλησης και της αυτοπροβολής", "Πώς θα αντιμετωπίσετε ευκολότερα τη γκάφα", "Μην προκαλείτε τη γκάφα" κ.ά.

Ο Σταύρος μετά τις εκλογές δεν θα κάνει εκπομπές, αλλά θα κάνει ένα ίδρυμα.

Κάποτε πριν από εκλογές μας έταζαν φτηνά αυτοκίνητα. Τώρα δε μπορούν να υποσχεθούν ούτε φτηνή βενζίνη και τάζουν πετρελαιοπηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: