20/2/14

Τι κοστούμι τι πλερέζα αν στην κάλπη πέσω τέζα

Από 21/9/2009
Οι εκλογές όπως φαίνεται τονώνουν την αγορά ή τουλάχιστον κάποιους κλάδους της. Αυτές τις μέρες οι ράφτες π.χ. είναι στις δόξες τους. Άλλοι ράβουνε κοστούμια, άλλοι ράβουνε πλερέζες. Όλοι νικητές στον πανωλεθρίαμβό τους.


Πράσινο ή μπλε;
Μας τηλεφώνησε τις προάλλες ακροατής και μας είπε ότι ως χώρα πρέπει να δοκιμάσουμε και τον Γιώργο.

Σίγουρα δοκιμάζουμε ή μήπως το έχουμε ξαναδοκιμάσει;

Αφού ο Γιώργος δεν άλλαξε το κόμμα του, αφού δεν έπραξε όπως οι μεγάλοι ηγέτες που είχαμε, τι καινούργιο να περιμένουμε με τη δοκιμή;

Ο Καραμανλής μόλις κληρονόμησε το Δημοκρατικό Συναγερμό του Παπάγου, αμέσως τον διέλυσε κι έφτιαξε την ΕΡΕ. Το ’74 τη διέλυσε κι αυτήν κι έφτιαξε τη ΝΔ. 7 χρόνια την είχε κι έφυγε στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ το ’74 ήταν σίγουρα κληρονόμος της Ένωσης Κέντρου, είπε ευχαριστώ, δε θα πάρω κι έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ. Οι ηγέτες το κάνουν αυτό, διότι τα ίδια και τα ίδια τους πρήζουνε κι εκείνους.

Ο Γιώργος δεν το έκανε αυτό. Άρα δεν είναι κάτι προς δοκιμήν. Είναι κάτι που έχουμε δοκιμάσει και στη χειρότερή του μας έφερε στην κυβέρνηση τους ερασιτέχνες του Κώστα Καραμανλή.

Από την άλλη, δεν είναι ανάγκη πια να τα δοκιμάσουμε όλα στη ζωή μας. Ο πισωδηματίας ο Ψινάκης για να δικαιολογήσει τη σεξουαλική του επιλογή είπε ότι πραγματικός άντρας είναι αυτός που δοκίμασε από πίσω και δεν του άρεσε.

Τι λες κυρά μου! Δεν είναι ανάγκη να τα δοκιμάσουμε όλα. Δε με νοιάζει αν θα μου αρέσουν ή δε θα μου αρέσουν τα ναρκωτικά. Απλώς δεν τα δοκιμάζω, γιατί έτσι κι αλλιώς πόσα χρόνια ζούμε; Δεν προλαβαίνουμε να τα δοκιμάσουμε κι όλα!... προτιμάμε τα καλύτερα. Εμείς παίζουμε για τη φανέλα. Άλλοι παίζουνε για τα σώβρακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: