10/12/13

ΔΕΚΑΤΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (OLA)

Από ίδια ραδιοφωνική ημέρα του 2009

Μας μπήκε απ-αισίως Τρίτη ημέρα της εβδομάδος η τριακοσιοστή τεσσαρακοστή τέταρτη ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, υπολείπονται 21 ημέρες παρά κάτι ώρες μέχρι το 2014, έχουμε 15 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, διάγουμε την 10η ημέρα μηνός Δεκεμβρίου.

Σαν σήμερα το 1936 ο βασιλιάς της Μ. Βρετανίας, Εδουάρδος ο 8ος, παραιτείται για να παντρευτεί μία κοινή θνητή, την Ουόλις Σίμσον. Ο ανιψιός του ο Κάρολος το έκανε κατόπιν εορτής κι έγινε φίρμα η Νταϊάνα.

10η Δεκεμβρίου του 1649 μέρα σαν τη σημερινή ο Γάλλος στρατάρχης Πραλίν καλεί τους φίλους του στη γαλλική πόλη Μπορντό και τους παρουσιάζει μια λιχουδιά που πήρε τ' όνομά του. Πραλίνα.

Χθες είχε γενέθλια ο Χεν Τεν Κάτω, απόψε έχει γενέθλια άλλος ένας προπονητής που φεύγει. Κλείνει τα 65 του ο Σερβοβόσνιοέλληνας Ντούσαν Μπάγιεβιτς, παλιά δόξα της ΑΕΚ του Ερυθρού Αστέρα και της Εθνικής της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Γεννήθηκε 10η Δεκεμβρίου του 1948

Τη μέρα που γεννήθηκε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθετεί την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ναι, σήμερα 10η Δεκεμβρίου είναι παγκόσμια ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μη γελάτε, γιατί έχουμε και παγκόσμια ημέρα ιδιοκτησίας.

Σαν σήμερα το 1963, η χώρα μας παίρνει το πρώτο της Νόμπελ. Για την ακρίβεια ο Γιώργος Σεφέρης βραβεύεται με Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Σαν σήμερα το 1991 στο Συμβούλιο Κορυφής στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας υιοθετείται το κείμενο για την ένωση της Ευρώπης και στη θέση της ΕΟΚ δημιουργείται η Ευρωπαϊκή Ένωση. («Συνθήκη του Μάαστριχτ»)

10η Δεκεμβρίου του 1893 η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Μην ανησυχείς, Εμείς δεν είμαστε Ιρλανδία να φάμε 20% μείωση μισθού, εμείς έχουμε Γιώργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: