17/12/13

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

Από 16/12/2008
Από Δευτέρα πήρε μπρος το θερινό ωράριο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Σε όλη; Όχι ακριβώς.
Σύμφωνα με ανασφαλείς πληροφορίες μας (έχουν ψυχικά προβλήματα) στις Ράχες Ικαρίας ακολουθείται άλλο ωράριο.
Τα εμπορικά καταστήματα, όπως και τα υπόλοιπα, παραμένουν κατά κάποιον τρόπο ανοιχτά ή και κλειστά όλη μέρα, το ίδιο είναι, όμως:
Οι καταστηματάρχες εκεί έσπασαν οι ίδιοι τις βιτρίνες τους παραδοσιακά, με πλάκες Ικαρίας εις ένδειξιν διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας. Από Δευτέρα ισχύει συνεχές εορταστικό ωράριο που θα κρατήσει όλο το χρόνο, γιατί κάθε μέρα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι μια-δυο γιορτές.
Ο πελάτης μπορεί όποια ώρα της μέρας θέλει να μπαίνει στο μαγαζί από τη σπασμένη βιτρίνα συμπαραστεκόμενος κι αυτός στις διαδηλώσεις της λοιπής χώρας. Δοκιμάζει ρούχα ή παπούτσια, διαλέγει και παίρνει, αφήνει τα χρήματα στο καλαθάκι που βρίσκεται στον πάγκο, όπου υπάρχουν και ψιλά για ρέστα. Αν θέλει να ψωνίσει με πιστωτική, μπορεί να πάει μετά να βρει τον καταστηματάρχη στο καφενείο-ταβέρνα-παντοπωλείο.
Όσοι πελάτες δε θέλουν να συμπαρασταθούν, μπορούν να μπαίνουν στο μαγαζί, πάλι όποια ώρα θέλουν, αλλά από την πόρτα. Το κλειδί είναι κρυμμένο στο ρολόι της ΔΕΗ. Παρακαλούνται μετά τα ψώνια τους να κλειδώσουν την πόρτα του καταστήματος και το κλειδί να το ξαναφήσουν στο ρολόι της ΔΕΗ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

cool blog

Ανώνυμος είπε...

After reading the information, I may have different views, but I do think this is good BLOG!