14/11/13

Έ-σκι-σες πάλι

Ο Αυστριακός υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης –ονόματα δε λέμε- είπε ότι την ελληνική κυβέρνηση τη χωρίζουν από την τρόικα  και δισεκατομμύρια και χιλιόμετρα. Ο Στουρνάρας απάντησε ότι δεν τους χωρίζουν χιλιόμετρα, αλλά μέτρα. Εμείς επιμένουμε: δεν τους χωρίζουν, τους ενώνουν τα μέτρα.

-Πού βρίσκεις φθηνότερη βενζίνη;
-Στο ντεπόζιτό σου.

Η αγορά πηγαίνει καλά. Για να πας Χίο γρήγορα και οικονομικά μην πάρεις αεροπλάνο της Olympic Air. Κάνει 70-125 € το εισιτήριο. Συμφέρει να πας Σμύρνη με 50 € και από κει με πλοίο κι έφτασες σαν κύριος (ή κυρία, ό,τι προτιμάς) στη Χίο.

Βενιζέλος: «Σε λίγο βγαίνουμε από την κρίση». Καλά εσύ και η παρέα σου, Βαγγέλα. Εμείς πότε βγαίνουμε;

Η Ραχήλ Μακρή κάθεται στα μυτερά κάγκελα της ΕΡΤ και της αρέσει; Όχι άλλο Πάγκαλο. Έλεος! Ο τύπος κάνει μια εκπομπή στον Βήμα FM και ό,τι θέλει λέει. Είναι όμως τόσο μεγάλη ανάγκη για σας να αναμεταδίδετε ό,τι ανοησία του κατέβει στην κεφάλα και την πει; Τι κερδίζει από αυτό η δική μας και η δική σας κεφάλα; Γιατί του κάνετε τη χάρη; Προστατέψτε τουλάχιστον τον εαυτό σας. Αύριο-μεθαύριο είναι ικανός ο Πάγκαλος να πει ότι φέρεται έτσι επειδή υπάρχουν ηλίθιοι που τον προβάλουν και μάλιστα χωρίς κανένα σοβαρό λόγο.

Ο Τόμσεν επιμένει: «Πού στο Διάολο θα βρείτε λεφτά, αφού αφήνετε τους φίλους σας φοροκλέφτες ήσυχους;» Από το υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται ως άμεση απάντηση να βάλουν τον Καραβίτη να τους ξεπετάξει ένα νομοσχέδιο που θ’ απαγορεύει τη φοροδιαφυγή.

Ο Αντωνάκης βρήκε ατάκα για την επόμενη αναμέτρησή του στη Βουλή.  Δεν θα πει ξανά το άκομψο «Ο Δένδιας καθαρίζει και η αστυνομία», αλλά θα πετάξει ένα, «Η κυβέρνησή μας δε γαμεί –που δε γαμεί- και δέρνει».

Μπα που να σου καεί το τζάκ(ρ)ι!

Ευτυχώς που έρχονται γι’ άλλη μια φορά τα πιο γλυκά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: