5/9/13

Τανκς Ρομάνα

Μόνη βαριά βιομηχανία μας ήταν η αμυντική. (Πιο σωστά, «στρατιωτική») Την κλείνουμε γιατί φέτος μας έπεσε βαρύς ο τουρισμός και τον ονομάσαμε βιομηχανία. (Πιο σωστά «υπηρεσία») Αλλά μιλάμε για υπηρεσιακή βιομηχανία, πώς λέμε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μήπως όμως πιο σωστό θα ήταν «κυβερνητική υπηρεσία»; Ποιον υπηρετεί η κυβέρνηση αυτή; Ήταν τροϊκομματική κι έμεινε στη μνήμη μας. Δηλαδή έμεινε μνημονιακή. 

Είναι ελληνική η κυβέρνηση ή απλώς ελληνόφωνη; Μήπως δεν αξίζουμε να έχουμε κυβέρνηση επειδή δεν είμαστε Έλληνες Ευρωπαίοι, αλλά ελληνόφωνοι Ευρωπαίοι; Αλλά το «Έλληνας» έχει Έψιλον κεφαλαίο, ενώ το ελληνόφωνος έχει Έψιλον πεζό. Όσο πεζή ήταν η μετατροπή του 902 σε «Ε» κεφαλαίο, για το κεφάλαιο που έδωσε 902 χιλιάδες πεντάευρα. (Πάνω από 4, 5 εκατομμύρια)

Ο Μορς της ΕΕ διαμαρτυρήθηκε που δόθηκε στη δημοσιότητα το εμπιστευτικό του e-mail προς τη ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών του. «Τους διώχνουμε που τους διώχνουμε, είναι ανάγκη να το μάθουν κι  όλας και να υποφέρουν;»

Ο Αντωνάκης σηκώνει ψηλά τον αμανέ: «Θα διαπραγματευτούμε αντιστεκόμενοι σθεναρά στις απαιτήσεις των τροϊκανών, αλλά δεν έχουμε πολλά περιθώρια λυγμών». Η ζωή δείχνει ότι δεν υπάρχει συνιστώσα Ρόζα Εσκενάζυ.

Και η Μενεγάκη απορεί: «Τα εργοστάσια όπλων ήταν ιδιωτικά, φαλίρισαν κι έγιναν δημόσια. Πάλι φαλίρισαν. Όλα μαζί; Τι να γίνουν τώρα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: