18/9/13

Μνημονιέοι όλο χρέη

Όλα τα ’χαμε μας έφτιαξαν και το δείκτη χρέους μας. Ανεβαίνει κι αυτός.

Τούρκικο σίριαλ: Ο Ιμπραήμοβιτς Πασάς κατατρόπωσε τον Μήτρογλου Μπέη. Ο Σουηδός τον Έλληνα και πρίμα η Παριζιάνα.

Μουσικό διάλειμμα: Μια βαριά πενιά στο πάλκο / έφυγε η Βιοχάλκο.

Απεργιακό Δελτίο: Αύριο δεν απεργούν οι τσαγκάρηδες, οι υπάλληλοι γραφείων τελετών και οι κοπέλες της οδού Μιχαήλ Βόδα. Οι μη απεργούντες θα κάνουν στις 10 το βράδυ συγκέντρωση στην πλατεία Θεάτρου.

Αυτή τη φορά το υπουργείο Παιδείας τα κατάφερε καλά. Εκεί που είχε απεργία καθηγητών, τώρα του έρχονται καταλήψεις και θα πληρώνει τους καθηγητές με τα σχολεία κλειστά. Να συστήσουμε τα παλικάρια και σε άλλες χώρες. Ξεκίνησαν και επίθεση στην κρίση. Οι πρυτάνεις τους λένε ότι λείπουν από τα ανώτατα ιδρύματα 2.500 υπάλληλοι και αυτοί τους μετέτρεψαν σε πλεόνασμα 1.765 υπαλλήλων που φυσικά θα απολύσουν.

Μπήκε ο ληστής σπίτι μου, πήρε ό,τι είχα και δεν είχα και φεύγοντας, επειδή του φάνηκε μικρή η μπάζα του, με απεκάλεσε τεμπέλη. Ίδιος, φτυστός η Μέρκελ, σου λέω!... Τα έφτυσα.

Ο χορηγός μας: Όπως Αμερική. Μας κλέβουν οι λευκοί και δέρνουμε τους μαύρους

Και ερωτώ: Η επόμενη κυβερνητική συνεργασία θα γίνει για την πάταξη της μνημονιακής πολιτικής ή της Χρυσής Αυγής; Μάλλον το δεύτερο γιατί ο Αντωνάκης θ’ αφήσει πίσω του μόνο τους νεοναζιστές.

Αντωνάκη, αγορά δεν είναι μόνο οι έμποροι ομολόγων και συναφών υπολειμμάτων. Αγορά είναι και ο λαός. Αν δεν του δώσεις δε θα πάρεις.

Ένας φόρος την ημέρα και την κρίση κάνει πέρα.

Αλήθεια, τελευταία γιατί δεν ακούω τον Ρεστουρνάρα; Με τι ασχολείται ο Δεμασχέζης και δε μιλάει, δε λαλάει; Έχω αρχίσει ν’ ανησυχώ.

Ελπίζω να κατάλαβε ότι οι τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής δε μας έβγαλαν ακόμα από την κρίση. Ας τις φορολογήσει.

Μενεγάκη: Από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συζητούν –όχι μεταξύ τους- για τρίτο πόλο. Αυτός ο τρίτος πόλος θα είναι ανατολικός ή δυτικός; Και γιατί δε θέλουμε να χρεοκοπήσουμε; Αφού τότε δεν θα πληρώνουμε τους δανειστές μας.

Μετά την προτροπή του για λυντσάρισμα Πάχτα (Πόρτο ΦουΚαρά) βρέθηκε το δεύτερο άκρο. Το ένα είναι η Χρυσαβγίτες, το άλλο ο Καμμμένος. Από άκρα καλά πάμε. Μέσον δεν έχουμε να βρούμε δουλειά.

Σαλόνικα – Βρυξέλλες με μαύρες ελβιέλες. Ο Σαμαράς αντιστάθηκε στην τρόικα σθεναρά πετώντας τους στα μούτρα, «Το χρέος ήταν είναι και θα είναι ελληνικό». Από μέσα του ακούει τη χορωδία που τον περιμένει στην Αθήνα να τραγουδά στην τρόικα: «Αυτό το χρέος είναι δικό μας και δικό μας».

Νέο μέτρο: Είναι δύσκολο να έχουμε δύο μεγάλες εθνικές ομάδες. Θα κρατήσουμε μόνο τη μία, την εθνική ποδοσφαίρου. Η εθνική μπάσκετ κοστίζει πολλά και είναι ζημιογόνα, ειδικά από τότε που τα παιχνίδια της δεν μεταδίδει η κρατική τηλεόραση. Θα την δώσουμε για αξιοποίηση μάλλον στη Μάλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: