21/5/13

Δυο καλά νέα

Το πρώτο καλό νέο μας το έφερε η Μέρκελ. Για προεκλογικούς λόγους, για να ησυχάσει τους ψηφοφόρους της ότι δεν έχουν να δώσουν άλλα λεφτά από την τσέπη τους, λέει ότι η Ελλάδα πέτυχε με τη βοήθειά της, την λιτότητα δηλαδή. Για να ενισχύσει περισσότερο την "καλή" εικόνα της Ελλάδας έδωσε στον Αγάθωνα στη Γιουροβίζιον 12ρι. Μάλιστα!...


Το δεύτερο καλό νέο είναι καλό για τους δανειστές της Ελλάδας που χαίρονται γιατί σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία η μνημονιακή πολιτική διάσωσης της Ελλάδας αποδείχτηκε λανθασμένη. Μιλάμε για αποτυχημένα μνημόνια και ξεχνάμε ότι αυτά τα λάθη είναι ο σκοπός των μνημονίων και των δανειστών προς όφελος των κεφαλαιούχων. Ποιος για παράδειγμα χάνει από την λανθασμένη άνοδο του ποσοστού ΦΠΑ στους εστίασης στο 23%; Χάνουν οι προμηθευτές των καταστημάτων; Μήπως χάνουν οι δανειστές της χώρας μας, αφού η μείωση των εσόδων του κράτους εξαιτίας αυτού του 23% τους δίνει τη δυνατότητα να μιλάνε για νέα μέτρα ή τέντωμα του σχοινιού όπως επιτρέπουν τα παλιά μέτρα που επαναλαμβάνουμε εφαρμόζονται σιγά-σιγά και τελειωμό δεν έχουν.

Κάτι Κινέζοι αγόρασαν ένα ξενοδοχείο, λέει, με πισίνα. Πόσες ακριβώς νέες θέσεις εργασίας δημιούργησαν; Ρωτάω μήπως κάνω κι εγώ καμιά αίτηση. Η μόνη αλήθεια: «Εξαγορά του πλούτου της Ελλάδας για να δημιουργήσουμε καμιά θέση εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: