16/2/13

Κατώτατος μισός

Κοίτα πράματα!... Ορίστε! Αποδείχτηκε περίτρανα ότι Σόιμπλε είχε δίκιο. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Μόλις 3.6 εκατομμύρια Έλληνες είναι απασχολούμενοι, ενώ 4,7 είναι οι μη εργαζόμενοι.

Να πούμε όμως και κάτι καλό… Βρέθηκε επιτέλους τρόπος μείωσης της ανεργίας. Να φύγουν όσο περισσότεροι άνεργοι για μετανάστες. Υπάρχει και άλλος τρόπος. Να θεωρείται απασχολούμενος όποιος δούλεψε έστω μία ημέρα τη χρονιά. Όποιος έχει δουλειά μια βδομάδα το χρόνο είναι προνομιούχος και όποιος απασχολείται ένα μήνα το χρόνο είναι ύποπτος για άξαφνο πλουτισμό. Όσοι εξασφαλίζουν πάνω από ένα μηνιάτικο το χρόνο είναι εξωγήινοι.

H κυβέρνηση είναι ο μεγάλος φοροφυγάς. Κατώτατος μισθός με απόδειξη 500 ευρώ. Χωρίς απόδειξη 580.

Ο Κουβέλης διαφωνεί με την αλόγιστη αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά θα την υποστηρίξει. Ο Βρούτσης δηλώνει ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 2.014 ευρώ το χρόνο.

Δεν αποσύρουν την υποστήριξή τους προς την κυβέρνηση οι τηλεοπτικοί εταίροι του κ. Σαμαρά, ο Σκάι και το Μέγκα.

Για να γίνεις Έλληνας πρέπει να έχεις φοιτήσει 12 χρόνια σε ελληνικό σχολείο, να υποβάλλεις φορολογική δήλωση και οι γονείς σου να είναι επίσης Έλληνες.

Μετά την απομάκρυνση από του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Μια και τα’ αναφέραμε, ο Πάπας παραιτήθηκε για να μην προσφύγει αυτός για λογαριασμό του Βατικανού στο ΔΝΤ. Με το ζόρι τη γλύτωσε ο Καραμανλής ο μικρός και ανώδυνα τη γλύτωσε και ο Χριστόφιας που καθυστερεί το παιχνίδι μέχρι να λήξει η θητεία του και να μπάσει το ΔΝΤ στην Κύπρο ο επόμενος πρόεδρος.

Δεν τον λένε Πιστόλιους. Πιστόριους λέγεται, κύριε Στουρνάριους. Και έτσι που κόβεις τα πάντα έτσι και φτάσεις στα ποδάρια ν’ αρχίσεις ν’ ανησυχείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: