27/8/12

Δημοκρατία α λα καρτέλ

-Τι σχέση έχουν καύσων και καψόνι;
-Εσάς, κύριε λοχία.

ΓΛΩΣΣΑ / Σωστός δηλαδή ασαφής τίτλος: «Παρέμβαση στον κατώτατο μισθό ζητά η Τρόικα». Και είναι σωστός επειδή σημαίνει το ίδιο με το πιο σαφές, «Περικοπή στον κατώτατο μισθό ζητά η Τρόικα». Το σαφές ακούγεται σκληρό. Πρέπει ν’ αφήνεις το κοινό σου να ελπίζει ότι δεν πρόκειται για το κακό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ / -Ποια είναι τσάμπα αλλά τα πληρώνουμε ακριβά;
-Τα κυβερνητικά μέτρα;

ΡΙΑΛΙΤΙ / Έχω ένα μικρό καφενεδάκι γειτονιάς. Κόβω αποδείξεις για όλους και όλοι μου λένε ότι έτσι κινδυνεύω. «Αν, ρε μαλάκα, παρουσιάσεις τα ίδια έσοδα με το γκραντ πολυτελές μπαρ της πλατείας θα θεωρηθείς ύποπτος εσύ ότι κρύβεις κι άλλα έσοδα κι όχι εκείνοι που παριστάνουν τους άφραγκους. Πέρα από κάθε λογική αυτό, αλλά μόνο με σένα μπορούν να τα βάλουν, γιατί στο δικό σου μαγαζί δε συχνάζει κανένας υπουργός ή φίλος κανενός από αυτούς.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Για όσους το ξέχασαν κι όλας, πριν από λίγες μέρες είχαμε ακόμα Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο.

ΑΓΟΡΑ / Η Κυβέρνηση δε μπορεί να κάνει τίποτα με την ακρίβεια γιατί έχουμε δημοκρατία αλά καρτέλ.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ / Στην Αφρική έχουν απ’ όλες τις χρωματικές απόψεις «μαύρη» Δημοκρατία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ / Βουλευτές, υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και άλλοι λειτουργοί γλύτωσαν και δεν θα έχουν πια στα πόδια τους στις δουλειές τους συζύγους και παιδιά τους, αλλά από τη γκρίνια ποιος θα γλυτώσει;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ / Ο έλεγχος του κράτους προχωρά σε βάθος χρόνου. Συνελήφθησαν απόγονοι του Οιδίποδα που εισέπρατταν ακόμη το επίδομα τυφλότητας του μυθικού βασιλέα. Ειδικοί πιστεύουν ότι ούτε ο ίδιος ο Οιδίπους είχε δικαίωμα να παίρνει το επίδομα, διότι τυφλώθηκε μόνος του εξεπιτούτου.

ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ / Νέα ταινία: «Ο Μάκαρος κι ο Μαλάκαρος.».Λίγα λόγια για την υπόθεση: Η αίθουσα V.I.Piou γεμάτη από καλοντυμένους ανώνυμους που αποκαλούμε ΑΕγορές. Από την πόρτα που γράφει Grexit όλο και κάποιος θα βγει. Όλοι υποθέτουν ποιος. Ο ένας βγήκε εντάξει, ο άλλος βγήκε πρόγραμμα, ο παράλλος βγήκε από τα ρούχα του και παραένας βγήκε off.

ΠΑΜΕ ΠΟΙΗΣΗ / Έχω βέρα δίχως κύρος / θα ‘θελα να ήμουν χήρος (ή στο πιο μοχθηρό) Βάζω βέρα δίχως κύρος / με σκοπό να μείνω χήρος.

ΠΑΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ / Μπερδεύομαι με τα facebook, θα προτιμούσα λιγότερα λόγια, μόνο όσα μπορούν να πέσουν στο τραπέζι της καθημερινής ζωής, αντί για social, θα ήθελα sos-ial media. Μόνο τα sos.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Με τη σημερινή κοινωνική κατάσταση τα ΠΡΟΠΑτζήδικα άλλαξαν όνομα γιατί κανένας δεν παίζει ΠΡΟ-ΠΟ. Όλοι παίζουν Πάμε Στοίχημα, Τζόκερ, ΚΙΝΟ. Πώς να τα λένε, λοιπόν τα μαγαζάκια που πωλούν ελπίδες στα φτωχαδάκια; Τζοκεράδικα να τα λέμε; Πάμε Στοιχημάδικα; Μήπως ΚΙΝΟάδικα. Όχι, γιατί όλα είναι άδικα. Επιλέγουμε το επίσημο όνομα «Καταστήματα ΟΠΑΠ», λαϊκιστί ΟΠΑΠΑτζήδικα. Εκτός από τα «Ο» είναι το πιο σωστό νοηματικά με κοινωνικές προεκτάσεις.

ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ / -Γιατί στα πλοία λένε «αεροπορικές θέσεις» και όχι «θέσεις πούλμαν»;
-Αν τις έλεγαν θέσεις πούλμαν θα σου κακοφαινόταν η αλμυρούτσικη (λύσσα) τιμή τους στο εισιτήριό σου.
-Και γιατί τα πλοία τα λέμε ακόμα καράβια;
-Το ίδιο αργά πάνε.

ΠΑΜΕ ΠΙΣΤΑ / Ο Πασχάλης Τερζής δήλωσε ότι εγκαταλείπει τις πίστες. Οι πελάτες του έμειναν έκπληκτοι που ο αγαπημένος τους τραγουδιστής άργησε τόσο να εγκαταλείψει τα μαγαζιά. Αυτοί τα εγκατέλειψαν εδώ και χρόνια επειδή δεν είχαν λεφτά. Πράγματι μόνη λύση για να ξαναπηγαίνουν τα σκυλιά στα σκυλάδικα είναι όχι μόνο δωρεάν πρόγραμμα, αλλά να πληρώνονται κι όλας. Όχι οι τραγουδιστές, οι πελάτες.

ΠΑΜΕ ΦΥΛΑΚΗΔένδιας διαμαρτύρεται: «Μετά τις πυρκαγιές μείναμε με τις σκούπες μεταναστών στο χέρι».
Χατζηδάκης ανταπαντά: «Νέες σκούπες στο παραεμπόριο». Πράγματι, αυτό θα σώσει τους καταστηματάρχες, γιατί οι πελάτες δεν πήγαιναν να ψωνίσουν όχι επειδή δεν έχουν μία, αλλά επειδή κυκλοφορούν οι πλανόδιοι. Ό,τι και να χρειαζόμαστε δεν το παίρνουμε από το κανονικό εμπόριο, αλλά από το παραεμπόριο. Χτες ήθελα μία εννιάβολτη αλκαλική μπαταρία και αντί να πάω στο μαγαζί να την πάρω στήθηκα έξω από ένα καφενείο δυο ώρες μέχρι να σώσει να έρθει ο Πακιστανός που τις πουλάει φτηνότερα. Κι εκείνος δεν ήρθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: