22/10/07

ΒΑΘΙΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Μιλάμε για μια ζωή, μια ιστορία, μια αμαρτία αχαλίνωτης πραγματικότητας. Τα ίδια λέει κι ο Ησίοδος, κι ο Άγιος Ανδρέας κι ο Ισοκράτης.

Γι’ αυτό σηκωθείτε τώρα από σκαμνιά, από πεζούλια, από παλούκια, από Πέραμα να πάρετε αυτό το ιερό βιβλίο, απαύγασμα της ζωής του καμπόι Λάσιτερ, μεγάλου μπήχτη της Άγριας Δύσης. Στα σαλούν, στα ράντσα, πάνω στ’ άλογα και στη φυλακή και στην κρεμάλα και στους στάβλους της Χουφτωσέτας ο Λάσιτερ έλυνε τη ζώνη και φορμάριζε τη μακριά του σ’ όποια έβρισκε μπροστά του. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ήτανε Έλληνας, σύμφωνα με τις μελέτες της έδρας Αρχαίων Σπουδών στο Λονδίνο. Δεν το λέμε εμείς, οι Άγγλοι το λένε. Ζηλεύουν τα κατορθώματα του Γραικού καταφερτζή. Ποτέ δε μπόρεσαν να κάνουν αυτοί τέτοια καουμποϊλίκια. «Λάσιτερ, ο μαστιγωτής της Ινδιάνας», ο πλήρης τίτλος. Μόνο 6 Ευρώ, κάτω από το κόστος, γιατί εγώ δεν θέλω να βγάλω λεφτά. Θέλω μόνο ο Έλληνας να μάθει τα κατορθώματά του και στην Αμερική.
Ο Λάσιτερ ζει ανάμεσά μας, μην κοιτάτε που του αλλάξανε το όνομα. Λα-σι-τέ-ρο-γλου λέγανε τον παππού του στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό δεν το άντεξαν οι Αγγλοσάξονες. Όλες οι γυναίκες τους ζηλεύουνε τις γκόμενες του Λάσιτερ, του Λασιτέρογλου του Έλληνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: