7/8/24

Paris ορέξεως…

Οι Μητσοτακέοι είναι ικανοί να φορολογήσουν και τα ολυμπιακά μετάλλια, ελπίζουμε όχι με τον ίδιο συντελεστή χρυσά, αργυρά και χάλκινα.

Δεν υπάρχουν ενεργόδεντρα. Αν δεν κάνουμε μια καλή μπάζα στα ολυμπιακά μετάλλια θ’ ακριβύνει το ρεύμα και θ’ ανέβει ο πληθωρισμός. Αν πάμε καλά όμως στους ολυμπιακούς αγώνες πάλι το ίδιο θα γίνει.

Στη μετάδοση των αγώνων στο Παρίσι συμμετείχε μία δρομέας από Παλαιστίνη, ο τηλε-αθλητικατζής όμως είπε μόνο το όνομά της. Για μια Ουκρανή είπε ότι παντού μιλάει για την πατρίδα της που υποφέρει.

Μην παρεξηγηθούμε, δεν έχω παράπονο. Τα παιδιά μεταδίδουν θαυμάσια το “ένα διάλειμμα για διαφημίσεις” και περιγράφουν σωστά όλη τη ζωή κάθε αμερικανού αθλητή ή αθλήτριας που συμμετέχει σ’ ένα αγώνισμα και τον παρακολουθούν μιλώντας γι’ αυτόν καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής του, εκτός αν πάει πάτος, τότε σφυρίζουν αδιάφορα μην το πούνε και μας στεναχωρήσουν.

Κατά τα λοιπά και τα λιποδιαλυτά, εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια γράφουν και μιλάνε για πισίνες και πισινούς. Δεν ξέρω αν τώρα μιλάνε με τον πισινό τους ή κλάνουνε. Κάνανε πισίνα τη γούρνα, πηχτή τη γουρνοκεφαλή και φραντσάιζ τη γουρνοπούλα. Ο άλλος ντράπηκε να πει στα ίσα, “Ναι, ρε μαλάκες, έχω στο εξοχικό μου μια γούρνα και χώνομαι μέσα να δροσιστώ”.

Επισήμως έχουμε μόνο έναν κομματικό ραδιοσταθμό, οι δημοσιογράφοι του έχουν εκπρόσωπό τους στην ΕΣΗΕΑ, συνάδελφό τους που δεν ψηφίζει αυτό το κόμμα και αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Γενικά μιλώντας όταν το αφεντικό σου δεν σε πληρώνει το μόνο που δεν κάνεις είναι απεργία ή στάση εργασίας, γιατί τότε είναι που δε θα έχει μία να σου δώσει. Εκτός αν υποπτεύεσαι ότι έχει λεφτά και τα κρύβει. Πες το. Όταν η εργοδοσία δίνει το μέσον να το διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι και αυτοί αρνούνται τότε δεν υπάρχει σωτηρία που να κόβεται στα τρία που θα πιάσουν και οι μεν και οι δε μας χέζεις.

Ένας γνωστός μου ομολόγησε ότι μια φορά στη ζωή του ψήφισε ΠΑΣΟΚ και το αντιμετώπισε ψύχραιμα όταν το συνειδητοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου