24/8/24

24η Αυγούστου

Έχουμε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όνομα σκέτο ανέκδοτο. Ξεκινήσαμε από το χωράφι στο ψηλό ράφι. Τώρα τα χωράφια παραδίδονται σε πολυεθνικές εταιρείες που είναι και προμηθευτές αγορών. Το χωράφι στο ράφι.

Σιχαίνομαι την ευχή, “Πάνω απ’ όλα υγεία”. Τι λε, ρε: Πάνω απ’ όλα λεφτά. Τι υγεία θα έχεις χωρίς λεφτά αν τρως τα φτηνιάρικα τρόφιμα, αν δεν έχεις μία για εξετάσεις που δεν καλύπτει το ταμείο, μη μιλήσουμε για ψυχική υγεία με δουλειά χωρίς ρεπό, χωρίς διακοπές με απλήρωτες υπερωρίες, σταματάω.

Περνάμε στους αστικούς μύθους: Για ό.τι κακό στο τραγούδι μας φταίει ο Νταλάρας. Για όλα τ' άλλα ο ΣΥΡΙΖΑς

Μια πουτάνα φέραμε: Σύντροφοι, δεν υπάρχει σωτηρία που να κόβεται στα τρία

Πρόταση για να ξεκινήσει εξωστρέφεια: ν’ αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ναι, ρε τα εισιτήρια για τα νησιά είναι πανάκριβα, αλλά μόνο για σένα, άσε που δεν είναι για σένα, τι ανακατεύεσαι; Είναι για τους παρατρεχάμενους των απ’ ευθείας αναθέσεων και αυτοί φτάνουν να γεμίζουν τα νησιά και ν’ αφήνουν και κάνα φράγκο. Εσύ μπατιροτουρίστα, να πας στην Κολοπετινίτσα με το ΚΤΕΛ και να κάνεις θαλάσσια μπάνια με πούλμαν ο Θανάσης. Κατάλαβες, κύριος; Σα μπολύ θάρρος είχε πάρει ο λαουτζίκος. Ερχόταν και στα καλά μαγαζιά και μας χάλαγε τη μόστρα.

Ο βουλευτής Πλεύρης είπε ότι εντός των ημερών θα ποινικοποιηθεί η χρήση του όρου “μπάτσος”. Τι θα γίνει με τη “Μεγάλη των μπάτσων σχολή νούμερο 27” που είναι έτοιμη να προβληθεί στις κινηματογραφικές μας αίθουσες; Θα επιτρέπεται στα τηλεοπτικά κανάλια να μεταδίδουν τον “Μπάτσο του Μπέβερλι Χιλς”; Θα επιτρέπεται σε Αμερικανούς να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη λέξη “cop” και πώς θα μεταφράζεται στους υπότιτλους; Αληθεύει ότι υπάρχουν σκέψεις να απαγορευθούν τ’ ανέκδοτα για ξανθιές και Πόντιους; Τι θα γίνει με εκείνους που μπερδεύουν το “Θου” με το Χου” και λένε “ο Χάνος Πλεύρης”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου