4/11/23

Δώσε φόρο στο λαό

Ξέραμε τους φορομπήχτες, τους φοροκλέφτες, τις φοροεπιδρομές, τις φοροαπαλλαγές, τα φορομηνύματα, την φοροκαταιγίδα, τις φοροληστείες, τελικά μπήκε φόρος σε πολλές αθώες -από αυτή την άποψη- λέξεις.

Γίναμε Γάζα. Κάποιοι μεγαλοδικηγόροι και μεγαλογιατροί δεν κόβουν αποδείξεις. Τους φόρους που χρωστάνε πρέπει να τον πληρώσει η μαρίδα, έτσι τους φορο-βομβαρδίζουμε όλους. Κωστής ελάλησε: “Όλοι θα έχουν τόσα υποτιθέμενα έσοδα”. Ναι; Σ’ αυτό το όριο θα κρυφτούνε οι φοροκλέφτες, καλό που παλικάρι και δεν θα τους πειράξει και πολύ.

Και η πλάκα δεν είναι ότι φορολογείς τους φτωχούς, αλλά όσο περισσότερους φόρους μαζεύει ο Μητσοτάκης από τους φτωχούς τόσο απαλλάσσει από φόρους τους πλούσιους. Φαύλος κύκλος εργασιών.

Κανονικά το κράτος πρέπει να έχει από μικρομεσαίους και κάτω αφορολόγητους και να επιβάλει αυξήσεις στους μισθούς, να υπάρχει χρήμα να κυκλοφορεί. Μόνο έτσι θα εισπράξει ικανοποιητικά ποσά από ΦΠΑ. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από το να πιάσει τους φοροκλέφτες. Οι μεγαλοδικηγόροι και οι μεγαλογιατροί είναι και τηγλκεοπτικά πρόσωπα. Ας ξεκινήσει από αυτούς και όχι με το νόμο Κωστή Χατζηδάκη, που ήδη οι αρμόδιοι βάπτισαν “Φοροτυφώνας Κωστής”.

R-ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Τέρμα τ’ αστεία, αρχίζουμε αντιπολίτευση. Παρήλθε οριστικά η κυβερνητική περίοδος χάριτος, η τετραετής, μεγαλούτσικη επειδή βαριόμασταν να αντιπολιτευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου