14/11/23

Φορολογήστε μας κι αφήστε μας

Οι φτωχοί, πρώην μικρομεσαίοι, είναι έφορα εδάφη.

Στην εφορία δεν προσλαμβάνουμε υπαλλήλους για ελεγκτές, προσλαμβάνουμε τεκμήρια. Τσάμπα πράμα. Τσάμπα δουλειά. Τσάμπα κόπος.

Όλοι οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί, δικηγόροι και συναφή επαγγέλματα θα κάνουν έναρξη εργασιών τους στη Βουλγαρία και θα γίνουν υποκαταστήματα του εαυτού τους. Οι μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι μεγαλοϋδραυλικοί και συναφή επαγγέλματα θα μείνουν Ελλάδα, πατριώτες και θα δηλώνουν τα υποχρεωτικά δεκαπέντε χιλιάρικα έσοδα ετησίως και μόνο αυτά. Αν ψηφιστεί τέτοιος νόμος δε θα μαζέψει φορολογικά έσοδα, αλλά κινούμενες γραβάτες. Οι αθώοι θα φορολογούνται γι’ αυτά που δε βγάζουν, επειδή είναι ανεπρόκοποι και δεν έχουν πελατεία κι επιβαρύνουν την αγορά με την παρουσία τους.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πήγε Δευτέρα 13/11 σε σούπερ-μάρκετ, για πρώτη φορά στη ζωή του και δεν είδε ακρίβεια στα ράφια ούτε την τιμή της, ούτε αν είναι στις ταμπέλες. Απορεί που υπάρχει κόσμος εξαρτημένος από τα σούπερ-μάρκετ του.

Αν ξέρετε, λέω να φτιάξω μια μαϊμού εταιρεία τροφοδοσίας, ν’ αγοράζω τα είδη μου από το σούπερ-μάρκετ με τιμολόγιο χονδρικής και να μου επιστρέφεται ο ΦΠΑς. Πώς γίνεται αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: