12/11/23

Αφέλειες

Στην αρχή έλεγαν ότι οι ξένοι θα μας πάρουν τις δουλειές. Μετά αποδείχτηκε ότι για πολλές δουλειές, όπως συγκομιδή, δεν υπάρχουν εργατικά χέρια. Οι δεξιοί κυβερνώντες συμβιβάστηκαν κι έκαναν συνθήκες για να έρθουν επίσημα ξένοι εργάτες. Οι άλλοι δεξιοί αντί να καταγγείλουν τη μαμά το έριξαν αλλού ότι οι ξένοι θ’ αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας, τον πολιτισμό του γαμάω και δέρνω, του πίνω και γαμώ, του ζητάω πόλεμο όταν είμαι σίγουρος ότι εγώ δε θα πάω.

Άλλη αφέλεια να λες ότι λίγοι υπέγραψαν ότι αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα δεν είναι πόσοι θα φύγουν και θα φτιάξουν άλλο κόμμα, αλλά πόσοι, λόγω του κλίματος, θα φύγουν από την πολιτική γενικώς. Το θέμα είναι ότι δε μπορεί να μετρήσει κανείς πόσοι θα μείνουν. Οι περισσότεροι θα βρίσκονται απλώς σε λίστες μελών.

Δεν είναι αφελείς όσοι στρατοκράτες φωνάζουν και βάζουν τον στρατό του Ισραήλ να εξαφανίσει τους Παλαιστινίους από τη γη τους, των Παλαιστινίων τη γη. Ξέρουν ότι αυτό θα δημιουργήσει κι άλλους μαχητές και θα φέρει κι άλλες επιχειρήσεις θανάτου. Το θέλουν αυτό, γιατί είναι απλοί πωλητές όπλων και αβανταδόροι τιμών καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: