4/10/23

Περγκολατράβα

ΓΛΩΣΣΑ ΖΩΝΤΑΝΗ / Η κυβέρνηση μας διαβεβαιώνει ότι μέχρι τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών η πέργκολα καλά κρατεί. Πέργκολα Καλακράτα. Πέργκολα γερά / μη χάσουμε κουκιά.


Εδώ είναι Βαλκάνια, πουθενά αλλού δεν είναι. Τα νυχτερινά κέντρα της παραλίας, πολυτελείς αίθουσες χιλιάδων θέσεων, φτιάχτηκαν με άδεια καντίνας. Η στέγη Καλατράβα στήθηκε με άδεια πέργκολας, η κυβέρνηση είναι αυθαίρετη κατασκευή και η δικαιοσύνη ανεξήγητη. Η δικτατορία της πλειοψηφίας λειτουργεί ανεξαρτήτως αρχών.

Δεν έχουν, λένε, λεφτά να σώσουν, την πέργκολα Καλατράβα, ούτε να τη γκρεμίσουν. Ωραία, τι θα γίνει τώρα; Κανένα πρόβλημα. Θα τη βάλουμε στο στοίχημα πότε θα πέσει μόνη της.

Ευτυχώς που ξεκαθαρίστηκε ότι δεν είναι στέγη, αλλά πέργκολα Καλατράβα. Αλλιώς το Ολυμπιακό Στάδιο, που για να χτιστεί ξηλώθηκε μια προσφυγική γειτονιά, θα έμενε άστεγο. Τώρα θα μείνει απέργκολο. Απέργκολο στατσιόνε, ακούγεται πιο ευρωπαϊκός όρος.

Το φυλλάδιο με τις οδηγίες συντήρησης της πέργκολας Καλατράβα είναι κάλτσα. Χάνεται στο πλυντήριο.

Οι υποψίες για την εξαφάνιση του μάνιουαλ συντήρησης της πέργκολας Καλατράβα στρέφονται στον εκδικητικό που δεν τον άφησαν να σκαρφαλώσει πάνω της, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Συναγερμός στο Μαξίμου. Ο Μητσοτάκης έχασε το μάνιουαλ συντήρησης της πρωθυπουργίας.

Τα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού θα γίνονται κανονικά στο Ολυμπιακό στάδιο, αρκεί την πέργκολα Καλατράβα να την καλακρατούν κατά τη διάρκεια κάθε αγώνα με σκοινιά διάσωσης καμιά δεκαριά ελικόπτερα, από αυτά που δεν βούλιαξαν στις βροχές. Για ασφάλεια της εικόνας η μετάδοση του αγώνα θα γίνεται με κάμερες από ντρονς. (δρόνους) Πάλι με δρόνους με καιρούς…

ΜΙΑ ΠΟΫ Τ’ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ / Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα. 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και στο τέλος κερδίζουν οι ΟΠΑΠατζήδες.

R-ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
Εκεί που ο κόσμος φωνάζει “Πού είναι το κράτος;” πετάγεται ο Κουτσούμπας με αλλεπάλληλα “Παρών” και μπερδεύει τους πάντες. Η Επανάσταση σηκώνει τα χέρια ψηλά και παραδίδει όπλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου